Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Vintiloanea Ionut Cosmin

help, hilpfe!!!

Recommended Posts

Va salut! Am probleme cu un amplif de 100w schema clasica fara superdioda cu 2x2n3055 cu alim la 62vcc(nesimetrica)(simpla)si tot mi se duce pref-ul PNP (bd140)(se face sarma). Iar curentul de mers in gol creste de la 35mA la 650mA filtrajul si finalii fiind OK. :smt085

 

 

mutat de adi_0106 de la consultanta la amplificatoare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai aici ori e vorba de ceva oscilatii in etajul final ori de o ambalare termica. Verifica daca finalii sunt bine stransi pe radiator (eventual schimba vaselina siliconica) . Am avut si eu cam aceeasi problema la un amplificator facut de mine si problema nu s-a rezolvat decat atunci cand am marit rezistentele alea de putere care se pun pe emitoare sau colectoarele finalilor (depinde de schema).Initial am pus 0.15 ohmi/5w schema se audea bine numai ca finalii si prefinalii se incalzeau ''vazand cu ochii'' :rolleyes: . Am schimbat acele rezistente cu unele de 0.33 ohmi/5w si problema a disparut total (cel putin un an a mers amplificatorul acela - dupa aia nu mai stiu pt ca a fost vandut ).Deci iti recomand sa maresti cu aprox 50% sau chiar mai mult valoarea acelor rezistente de putere (legate de emitorul sau de colectorul finalilor) pt ca sigur vei avea de castigat atat la calitate cat si la stabilitate;o sa pierzi f putin din putere (orientativ in jur de 5%).Daca sfaturile mele nu rezolva problema verifica atent toate componentele amplificatorului (mai ales cele din etajul final) , verifica sa nu ai ceva scurtcircuite pe undeva , sau chiar sa nu fie ceva componente montate incorect. Bafta! :supz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest miparv

Un prefinal sau amindoi trebuie schimbati, sau semireglabilul defect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu va multumesc de sfaturi dar problema care este ca eu initial am pus rezistori mai mari (aia de putere )in schema orig sunt de val 0.33 ohmi iar eu i-am pus de 0.47 ohmi daca va intereseaza schema eu pot sa va o trimit numai sa ma nuntati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e nici o problema daca ai pus 0,47 in loc 0,33 ar trebui sa mearga mai bine in acest caz.Totusi nu ne-ai zis ce ai facut pana la urma , daca ai reparat sau nu defectul.Imi poti trimite mie daca vrei schema aia sau chiar o poti posta aici. Ai adresa mea pe MP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.