Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Edelstein model 21EA180N


Recommended Posts

salutare all !am pe masa tv-ul din titlu , cu sasiu TH 11135A.PCB (cel putin asa cred , ca asta ar fi sasiul )pentru a fi mai concis , specific si componentele de baza :-procesor gen TDA93XX , pe care este lipita o eticheta inscriptionata cu : NT 1106PC301BG ,-sunet - TDA 1112A ,-vert. - LA 78040 ,-sursa pe tranzistori *defectul consta in faptul ,ca in timpul functionarii (functionare video , buna), dispare sonorul pentru cca. 1-2 secunde , aleatoriu ( functioneaza sa zicem, 10 secunde , apoi defect; 5sec-defect , 8 sec-defect, samd)are cineva idee?n-am masurat nimic , fiindca avenit f tarziu , si acum nu mai sunt in ateliermultumesc anticipat !

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Daca e sasiul pe care il stiu eu, ai in zona audio un tranzistor A1015,El e se regula vinovatul defectului tau.Fie il schimbi cu A1013, fie poti chiar renunta la el fara probleme.

este vb de acest tranzistor?[attachment=1]TOUSDA_THP1008A_TDA93xx_21x180N_01.pdf[/attachment]
Link to comment

IN cel mai rau caz vei avea nevoie de un dump pentru memoria 24c08.

aveti unul bun?fiindca sincer , cam la asta m-am gandit de prima data .la defecte de genul asta , de obicei scot din "ecuatie" , memoriadar as mai avea o intrebare : de ce as pune un A1013 (avand in vedere caracteristicile lui) intr-o configuratie ca aceasta? A1015 este complementar lui C1815 si cred ca ar merge orice "parlit" de pnp(as pastra A1013 pentru alte ocazii...)
Link to comment

Scoate R595 de pe placa ,este in zona mufelor de la difuzor,si defectul dispare.Cel mai bine sa il duci la service ,si asa aceste tv-uri sant vai mama lor ,sa nu ramai fara garantie

e la reparat , nu e al meu...e adus de departe (zice clientul) si transportul e mai mult decat reparatia ...timp pierdut cu el, etc..am sa incerc sa scot rezistentaschema pentru tv-ul asta a disparut de pe planetaun dump bun se gaseste ?thx!
Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines