Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dell XPS M1210 -problema video


Guest criss53

Recommended Posts

Guest criss53

Va salut.

se da un Dell XPS M1210 cu Intel Core Duo Processor T2400 (1.83GHz/667MHz FSB/2MB Cache),2x512 RAM DDR 2,HDD 80gb, video:256MB NVIDIA GeForce Go 7400 TurboCache

 

cu o problema de incarcare a bateriei (mai este cineva pe forum cu aceeas problema si nu a primit nici un raspuns)-deci nu se stie rezolvare

 

 

si o alta problema care tine de partea video.

 

--imaginea se vede insa cu niste dungi verticale (in sistem si in bios la fel). Am incercat cu un monitor exterior si problema persista.

consultand google.ro am inteles ca aceasta problema este recunoscuta de cei de la dell fiind destui cu aceasta problema.

din cate am inteles problema vine de la dezlipirea chip-ului grafc.

intrebarile sunt :- acest chip este lipit cu fludor la contacte sau cu lipici, fiind presat deoarece acesta are lipici in cele 4 colturi iar contactele facandu-se doar prin atingere?

- se poate rezolva aceasta problema home?

Astept pareri si solutii in aceasta problema daca se poate.

Multumesc anticipat :da

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest criss53

da. insa problemele s-au intamplat la timp diferit.problema video este de ieri insa ce-a de incarcare cu cateva luni in urma(3 cred)

Link to comment

Problema incarcarii poate fi pur si simplu de la acumulator , iar daca ai incercat cu un acumulator care stii sigur ca e bun si nu incarca atunci e din placa de baza ; dungile sunt 80% de la clasica "dezlipire" a GPU sau in cazul in care nu exista procesor grafic dedicat a NORTHBRIDGE-ului din diverse motive. Lipiciul de la colturi nu are nici o legatura cu functionarea , procesorul fiind lipit de placa de baza cu bilute de cositor BGA. Lipiciul sincer nu stiu care e rostul lui , eventual sa stie producatorul sau service-ul ca nu a fost umblat la el , nu toate au lipiciul respectiv.Il duci la un service si se rezolva.Nu iti recomand rezolvarea problemei video acasa deoarece mai mult ca sigur daca nu in distrugi , nu o sa tina decat foarte putin . NU RECOMAND VARIANTE YOUTUBE DE RELIPIRE sau REFLOW cu diferite metode .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines