Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schemă telefon DTMF / Interfon


Postări Recomandate

Are cineva o schema de telefon FIX care sa stie DTMF?

La bloc a fost montat un interfon care functioneaza pe baza de tonuri DTMF, in casa fiind prezent un simplu telefon fix, din-ala care se agata de perete. Nu vreau sa tin o urâțenie din-asta agatata de perete, asa ca o sa imi fac eu un modul care sa vina încastrat in perete.

Voi folosi o tastatura ca cea din imagine:

Posted Image

 

Am cautat pe net o gramada, insa nu am reusit sa gasesc o schema SIMPLA de telefon fix.

Orice ajutor sau sugestie sunt binevenite!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce inseamna pentru tine "o schema simpla"?Se gasesc generatoare dtmf gen HT9200A, MT8880,PCD3311 care sunt foarte usor de utilizat si sunt si ieftine.Sau daca vrei si mai simplu de ce nu folosesti montajul din telefonul fix pe care ti l-au dat cei cu interfonul?Acum toate telefoanele fixe au dtmf.

Link spre comentariu

Cand zic schema simpla ma refer la schema unui telefon de genul asta:

Posted Image

Stiu ca cel mai simplu ar fi sa folosesc montajul din telefon, dar as prefera sa fac eu alt montaj, sa-l fac la dimensiunile la care am nevoie si sa nu-i mai pun receptor, sa mearga direct pe speaker.

Tot montajul va trebui sa intre intr-o doza (ingropata in zidarie):

Posted Image

Link spre comentariu

Nu inteleg la ce folositi dtmf-ul la interfon. Interfoanele pe care le cunosc eu comunica doar cu unitatea "centrala", permitand comunicarea verbala cu cel de la usa (blocului). Poate doar comanda deschiderii broastei sa utilizeze un "ton" (de fapt o pereche - "dual tone"). Solutia aplicata de cei care au instalat interfonul e aleasa pentru simplitatea (organizatorica), telefonul ala fiind ceva foarte raspandit, produs in proportii de masa si deci foarte ieftin. Parerea mea e ca va complicati inutil.Oricum, va doresc succes!

Link spre comentariu

Salutare am si eu o rugaminte:Blocul in care locuiesc momentan in chirie are interfon model foarte vechi, are cartela cu un integrat si 2 contacte cand atingi si tii contactele de la cheie pe interfon atunci se deschide usa.Problema este ca avem doar o cheie si suntem 3 care locuim asa ca e mare problema, trebuie sa tot sun la vecini daca nu e nimeni acasa ca sa-mi dea drumul.Azi m-am apucat si am desfacut cartela si cu multimetrul am masurat si am refacut circuitul asa dupa priceperea mea.Din ce vad este bazat pe un integrat 4021 si codul este codat prin taierea unor trasee.Din ce am inteles eu asa in mare probabil ca pe unul din pinii de pe cheie este primit un CLK iar pe celalalt este citita iesire din bistabil, iar daca codul este unul acceptat atunci se deschide usa.As vrea sa fac eu inca 2 chei, ma pricep sa fac cablaje si integrate am gasit.Totusi inca nu sunt sigur daca am intuit corect schema si as avea nevoie de o parere.Postez o poza cu schema asa cum cred eu ca este:Nedumeririle pe care le am eu sunt:-Dioda D2 este posibil sa fie de alt tip adica Zener sau Schottky? SMD-ul pare diferit de celellate doua-iesirea Q8 mi-a dat ca e conectata dupa Dioda 2 dar mi se pare cam dubiosAstept o parere de la cineva mai avizat in ale electronicii ca sa vad daca sa ma apuc de cablaj

Link spre comentariu

@bbogdanmircea ce ai acolo este un registru paralel - serial sincron adica este un "convertor" de la paralel (traseele de la pinii 1,4,5,6,7,13,14,15) la serial (iesirea la pin 3) folosind sincronizarea pe semnalul de clock (pin 10). Pinul 11 (intrare seriala) seteaza iesirea in "1". Sa inteleg ca P1 si P2 sunt cele 2 contacte. In acest caz, cred ca intuiesc bine daca spun ca circuitul lucreaza cu 2 nivele de tensiune si se foloseste un zenner pentru selectia celor 2 nivele. Daca poti pune o poza putem incerca sa descifram circuitul (asta daca nu e cineva care cunoaste deja acest circuit). Un link interesant care are cumva legatura cu problema ta (Eng): http://electro-music.com/forum/topic-44303.html .

Link spre comentariu

Multumesc mult stressmaker.As putea pune o poza la rezolutie si macro a circuitului pentru o mai buna intelegere.Eu l-am masurat si descifrat cu multimetrul si zic ca am descifrat destul de bine, pe masura ce l-am descifrat am facut si schema de mana si apoi in KiCad.Componentele la care eu am dubii sunt:-Dioda D2 (cea legata la SER_IN) care ca si SMD are o capsula diferita de a celorlalte doua-faptul ca pinul 3 adica iesirea Q8 este legata la SER_INDaca vrei sa ma ajuti si iti este mai usor putem discuta si pe ym idul meu este acelasi ca si pe forum.Din ce imi aduc aminte am mai incercat sa refac circuitul cu un coleg electronist de la munca si el tot ceva spunea ca una din diode este zenner, el a facut schema si dioda normal dar nu a functionat. Fac o poza macro a circuitului si ii pun un link imediat. Multumesc anticipat. Nu cred ca mai gasesc in alta parte date despre acest tip de cartela, pentru ca este din 1999 si firma a dat de mult timp faliment.

Link spre comentariu

La cum vad situatia, la prima vedere pare sa foloseasca deplasarea in inel pentru obtinerea codului. Prima varianta ar fi ca foloseste 1 pentru a seta initial registrele de deplasare ca apoi, deplasandu-se prin inel (iesirea conectata la intrare), sa se seteze codul format din lipsa sau existenta unui traseu iar a doua parere este ca este pus pentru confuzie (in datasheet atat timp cat pinul par/ser este "1" prin R2, C2, intrarea este dezactivata). Sa presupun ca dioda D2 este cea cu banda neagra ingrosata din prima poza?Foloseste 2 leduri in antiparalel, in serie cu o rezistenta de 1 kohm pentru a observa daca foloseste alternanta negativa. Daca o foloseste, este posibil sa foloseasca descarcarea unui condesator (incarcat in semialternanta pozitiva) ca semnal de date.L.E. : sigur pinul P1 (plus) ajunge la pinul 8 al CI (Vss care este minusul CI)? Pinul 16 al CI unde este conectat (e cam neclara poza in zona) ? Te ajuta la identificare daca lucrezi prin transparenta placii, cu o sursa de lumina sub ea, se vad mai bine traseele.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări