Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie multifunctionala

kovari_andrei

Recommended Posts

SaltareAs dori sa fiti martorii genezei unei statii multifunctionale.Ea va fi alcatuita din 5-6 module.Acestea le veti descoperi pe parcurs.Pentru inceput vreau sa realizez primul modul: statie de lipit digitala.totul bine si frumos,pana intr-un punct.Am atasat un .rar cu o parte din documentatie. Am nevoie de un BA56-11EWA, pe care nu lam gasit pe nici un site de piese, dar am gasit in schimb BA56-12SRWA. Daca ma poate ajuta cineva, sa imi spuna cum pot adapta un BA56-12SRWA pentru functiile pe care le indeplinea BA56-11EWA.MultumescO sa mai postez curand. :dans:

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kovari_andrei

7

• ghimpe--

1

• Nucleu

1

• dan cod

1

Salut! Nu trebuie sa faci nici o modificare doar ca ce ai gasit tu este cu o putere luminoasa mai mare!BA56-11EWA: HIGH EFFICIENCY RED (GaAsP/GaP)Common Anode, Rt. Hand DecimalBA56-12SRWA:SUPER BRIGHT RED (GaAlAs)Common Anode, Rt. Hand DecimalCauta in pdf-ul atasat dupa codul produsului.

Nu stiu ce tensiune este inainte de rezistenta aia.Personal mi se pare total aiurea acea rezistenta.Adica pe tensiunea negativa nu si pozitiva da.Probabil ceva protectie .Eu sincer nu as pune nimic acolo (strap direct)sau ceva sub 1 ohm.Nu de alta dar dintr-o cauza asemanatoare mi s-a ars un letcon de 600 de lei.Si daca tot vrei sa faci o statie multifunctionala fa-ti cu vacuum pentru dezlipit.Mare ajutor in lucrul de zi cu zi.

• 1 month later...

Imi pare rau de intarziere insa am revenitAm o intrebare un pic ciudataDaca pe semnul unui condensator nu este pus +/- si e simbol de electrolitic ce este el?Ex in imaginea atasata.

Daca pe semnul unui condensator nu este pus +/- si e simbol de electrolitic ce este el?

Nici unul din acei condensatori nu este polarizat, deci nu conteaza.

http://en.wikibooks.org/wiki/Electronics/Symbols Daca nu sunt indiscret... la ce-ti ajuta un reglaj digital al temperaturii letconului ? Stie cositorul ca ai 349 sau 350 grade?

Iti ajuta daca citesti niste documente in care sunt date graficile de lipire pentru diferite integrate sa vezi cand pui letconu pe un cip sa zicem la 500 grade si te chinui sa il lipesti vre-o juma de ora si dupa sa constati ca nu functioneaza ca temperatura folosita a fost mult prea mare. Asa iti reglezi temperatura in jur de temp de topiere a aliajului(care poate varia de la 300 pana pe la 400 si ceva de grade) in functie de continutul de pb si alte metale cu temp scazute de topire.