Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto care intreupe sunetul


JARRELL

Recommended Posts

Slutare tuturor, am un amplificator auto de 200w RMS/4 ohmi (DLS CLASSIC CA22) si un subwoofer cu 2 bobine la 4 ohmi de 350w rms. Indiferent de impendanta aleasa la subwoofer, cand trec volumul cd-ului masinii peste un anumit nivel se intrerupe sunetul din acesta, iar la coborare sub acea valoare... reporneste. Mentionez ca atunci cand nu mai am sunet, ledul de power al amplifului ramane aprins, iar cel al protectiei este stins. Cablurile de alimentare nu le-am schimbat (sunt destul de groase), am facut proba cu un alt amplif de 180w si nu au aparut probleme...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

intra statia in mute cand tensiunea de alimentare scade sub o anumita valoare. fa o proba: lasa motorul in relati si vezi la cat la suta din volum se opreste, apoi tine motorul in 3000-4000 de ture si vezi la ce volum se opreste. iti trebuie un condesator pe alimentarea statiei sau un releu de incarcare mai capabil, sau o baterie mai mare. eu am pe benzinar baterie de 66Ah.bafta!

Link to comment
Share on other sites

verifica ca masa statiei, minusul de pe alimentarea statiei, sa fie legata direct la caroserie, cat mai aproape de statie, sa nu fie legata la borna de minus a bateriei.inainte sa incerci cu turatia motorului, fa 20-30 de km cu muzica la minim sau oprita, sa se incarce putin bateria. spor!

Link to comment
Share on other sites

Am incercat si cu motorul turat si tot la aceiasi valoare se intrerupe sunetul, minusul este luat din apropierea subwooferului (vopsea curatata). Am mai observat acum ca se intrerupe la o valoare mai redusa a volumului, daca melodiile au un bass mai profund (pe kitul cablurilor scria ca rezista la 1200w!!!)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines