Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

555


Guest eladislau

Recommended Posts

Guest eladislau

Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este normal ca tensiunea la iesierea unui 555 sa fie mult mai mica decat alimentarea, am facut o schema unde la iesire am o fregventa de aproximativ 8hz, alimentarea este de 9v iar la out am aproximativ 4.5v(atasez schema, R1-15k, R2-80k, C-1u). Cum pot avea 9 V pe out?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply
Guest eladislau

masor cu voltmetru, sursa este stabila am 9 v permanent, iar intre + si output am tot cam 4,5v, montajul l-am facut bine, iar la out sigur nu am 9 v, pentru ca am pus si cu condensator de 1000uF- timpul fiind de aproximativ 70 secunde. Multumesc

Link to comment
Share on other sites

masor cu voltmetru

Puteti afla ce tensiune reala [attachment=0]untitled.JPG[/attachment]aveti pe iesire cu o dioda si un condensator, + cca.0,7V.Condensatorul se va incarca pe varful tensiunii, iar dioda impiedica descarcarea lui cand iesirea este in starea jos.
Link to comment
Share on other sites

Guest eladislau

Buna treaba cu condensatorul si dioda, era de la fregventa, eu cand am temporizat la 70 secunde nu am mai masurat, doar mi sa parut ca arde ledul tot slab. Multumesc mult.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines