Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema imagine ALLVIEW sasiu 11AK49


Guest sky2002

Recommended Posts

Guest sky2002

Televizorul porneste cu UG2 mare ( pe ecran apare doar rastrul cu , cursa inversa ) , are sunet si , dupa cateva minute ( 5 ; 7 ) imaginea devine normala (luminozitatea scade progresiv pana la disparitia cursei inverse ). Aceasta crestere a tensiunii UG2 mai apare din cand in cand (destul de rar si se manifesta prin cresterea luminozitatii si a cursei inverse pentru cateva fractiuni de secunda dupa care totul revine la normal ) si dupa ce televizorul functioneaza mai mult timp ( o ora , doua ). Mentionez ca , am reglat UG2 conform manualului de service ( menu service activ si reglaj UG2 pana cand este afisat mesajul " stable in " insa nu am reusit sa rezolv problema . Va rog mult sa ma autati sa remediez acest defect . MULTUMESC !

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Rezolvarea cu "fixatul in pozitie" la potentiometrul de G2 nu prea este fiabila, va reveni defectul, in schimb se poate obtine tensiunea de G2 prin redresarea si filtrarea( BA159-10nF/1600V) impulsurilor din colectorul tranzistorului final de linii si apoi divizarea cu un semireglabil de 1M.Folositi componente de calitate si lucrati ingrijit, atentie la izolatii, sunt tensiuni destul de mari, periculoase.Succes, de la Cluj, numai bine!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines