Guest lik2008 Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Salutare.Sunt nou pe aici si as dori un pic de ajutor ,daca se poate. Doresc sa fac un mic circuit cu led uri/smd uri .Am gasit smd 120 grade,1.300 mcd ,culoare 5.500 k,3.2 v, 25mA. 1.Stie cineva la ce anume se refera acel mcd? 2.Pentru 4 smd uri ce rezistente ar trebui sa folosesc?Cu ajutorul acestui Program http://led.linear1.org/led.wiz am aflat ca trebuie de 8,2 ohm. Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9hnf Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 1.mili-candela.....de la fizica2. La ce tensiune vrei sa le alimentezi? Vrei sa le pui serie sau paralel ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lik2008 Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 13 voltiIn paralel cred ca ar fi mai bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9hnf Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Pentru 13V iti trebuie o rezistenta de 470ohmi. Banuiesc ca iti dai seama de pe la geometrie ce inseamna "paralel" nu ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lik2008 Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Cum ai calculat valoarea rezistentei?Am de sapat cam mult,pentru ca am uitat o mare parte .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9hnf Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Prima poza e conexiune paralela.A doua e serie.Eu am calculat pentru o (1) rezistenta care vine legata la un led. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lik2008 Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 O sa fac a 2 a varianta.Mi se pare mai simplu pentru inceput.Cu toate ca nici prima nu este complicata : )))Din cate am vazut,rezistentele au o anumita teleranta ,in fuctie de culoare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9hnf Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 O sa fac a 2 a varianta.Mi se pare mai simplu pentru inceput.Cu toate ca nici prima nu este complicata : )))Din cate am vazut,rezistentele au o anumita teleranta ,in fuctie de culoare.Atunci rezistenta serie trebuie sa aibe 8.2ohmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitfire Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Cred ca acei 25 mA/LED reprezinta "absolute limit rating", ar fi mai prudent sa folositi R=10 ohmi, pt. un curent de 20mA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lik2008 Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Am primit o parte din componente.Acum as vrea sa aflu cum se determina polaritatea la led urile smd.Stie cineva?Multimetru am. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitfire Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Se introduc testerele in multimetru, cel negru la "COM" si cel rosu la "+", apoi se potriveste rotactorul multimetrului pe simbolul "dioda", si se ating pinii LED-ului cu testerele. In pozitia in care LED-ul se aprinde, pinul aflat la testerul rosu e anodul LED-ului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lik2008 Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Problema rezolvata.Multumiri @Spitfire Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lik2008 Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 Salutare baieti,as vrea sa stiu/aflu mai multe legat de electronica.Fiind mai la inceput as vrea sa stiu functiile unui aparrat de masura,ceea ce ar tb respectat atunci cand am ceva de lipit si altele.Daca este cineva care are vreun doc,am rugamintea sa il posteze aici.Mulltumesc mult. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.