Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
florin48

este posibil........

Recommended Posts

Fratilor am si eu ieu o intrebare pentru voi si sper sa ma ajutatzi .Se poate obtine o putere de 300w la 24volti.daca da ma puteti ajuta si pe mine cu o schema.mersi

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu alimentare in comutatie se poate.urmareste rubrica cu alimentatoare si ai sa gasesti sigur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da pot sa fac,cu un convertor cu traf toroidal din ferita si tranzistori mosfet in comutatie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Se poate, depinde de ce rezistenta interna are sursa taPentut o sursa ideala de 24 la o sarcina de 1.92 ohmi ai 300WDaca sursa ta are 1 ohm rezistanta interna, n-o sa scoti nici in ruptul capului mai mult de 150W :DMie imi miroase a acumulator de masina + amplificator audio ( asta ca sa nu te sterg ca offtopic ).Ma indoiesc ca orice DC/DC pot face asta dar ma rog, intrteaba pe cineva cu experienta in domeniul lor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

imi pare rau ca am scris gresit topic am uitat sa precizez ca daca ar fii posibil un amplificator sa il alimentezi la 24 v sa opti o putere de 300 w.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treaba se calculeaza cam asa:-Tensiunea de alimentare este de 24V (inteleg ca nu este diferentiala). Asta inseamnca ca 24V va fi tensiunea varf la varf (vv) maxima pe care o va putea scoate amplificatorul.-Amplitudinea (Ua) este jumatate din tens vv, presupunand ca tensiunea de saturatie a finalilior este 0 (caz ideal)-Puterea maxima debitata din 24V pe 4 ohmi este P=Ua^2/(2*R)=18W-Daca folosesti difuzoare de 2 ohmi, ai putea impinge puterea la dublu, adica 36W-Ca sa scoti 300W din 24V, rezistenta de sarcina ar trebui sa fie R=Ua^2/(2*P)=0.24 ohmi. Nu cred ca este realizabil, din multe considerente.Calculul de mai sus este valid ptr regimul sinusoidal, fara limitare. Daca impingi sinusul si il faci dreptunghi, puterile de mai sus se dubleaza, dar distiorsiunile devin dezastru si durere.Solutia aplicata de constructorii amatori sau profesionisti este utilizarea unei surse in comutatie ridicatoare de tensiune.Se mai pot folosi montaje in punte ptr crestere puterii, dar nu se ajunge la 300W.Cirip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.