Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pp cu 6p3s schema Valderama


nibi

Recommended Posts

Salut, As dori sa multumesc userilor Valderama,Kosmin227,DJ_Dog,Turcanu_Daniel pentru ajutorul acordat in constructia amplificatorului.Transformtoarele de iesire au fost facute de Dj_Dog,Kosmin mi-a furnizat tuburile,Daniel a facut o cutie dupa specificatii.Tot respectul pentru userii de mai sus. :aplauze nicu

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Foarte frumos, bravo :aplauze Cand aveti timp puneti o poza si cu interiorul, de asemenea si cu schema folosita.Cumva l-ati testat si cu un osciloscop?(niste raspunsuri la diferite frecvente/amplitudini ar fi super)

Link to comment
Share on other sites

Foarte frumos :aplauze , daca ati putea sa prezentati mai in amanunt schema amplificatorului, imagini interior, lista componentelor necesare. Sunt sigur ca sunt persoane interesate de realizarea acestui amplificator.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Da. Aceasta este schema dupa care am facut amplificatorul.Modificarea este ca nu am punct de masa in secundarul tr iesire,rezistentele de 10 ohmi sunt legate la masa.

Ar fi utile datele transformatorului pentru astia intarziati , in toate posturile lipsesc atasamentele extrem de frustrant daca tinem cont de importanta acelui transformator la amplificatoarele cu lampi. Rog pe cei ce l-au realizat sa ne impartaseasca modul de realizare a acestuia , ma refer la cei care l-au bobinat cu mana lor cum intentionez sa fac si eu. Se poate ?
Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru desenul explicit nibi ,este cumva manopera lui valderama sau ma insel.

Acum avand deja carcasa transformatorului in 2 galeti egali intreb daca gresesc bobinand cele 2 primare intr-un sens cu un secundar intre ele intr-un galet iar celelalte 2 primare in sens invers cu secundarul intercalat in galetul alaturat binenteles pastrand numarul de spire specificat(intreb pe cei care au experienta in bobinarea OT ).

Am vazut multe moduri de boinaj in galeti mai complexe :nebunrau: ( bine cu priza la g2 ) dar incerc sa aplic metoda si aici gandindu-ma ca-mi va usura munca la bobinaj si fazare .

Link to comment
Share on other sites

Da userul Valderama mi-a dat desenul,transformatorul l-am cumparat dupa cum scrie in primul post,si carcasa nu e impartita.Bobinajul este realizat pe o singura carcasa,exact ca in figura.nibi

Link to comment
Share on other sites

Desenul este clar si nu are nevoie de alte comentarii ,dar in schema se sugereaza o impendanta de 6K6 asta fiind o mica problema de adaptare care depinde de lampa utilizata.Executia in galeti a tr. fiind posibila personal nefiind sigur de corectitudine . Intrebarea mea era adresata lamparilor ce fac sectiunea asta atractiva (poate chiar autorul schemei), dupa cum am spus lipsa atasamentelor continand desene si oscilograme baga subiectul cum sa zic " in ceata " chiar daca subiectul este bine dezbatut pana la cel mai mic amanunt , discutiile private folosesc doar unui singur user si cred ca este utila reluarea unor discutii la o schema data pentru cei care vor dori sa preia acest proiect. Ca sa fiu mai exact doresc sa fac amplificatorul exact cum este prezentat in schema cu pentoda finala 6P3S si transformatorul din schema dar si sa inteleg de ce nu-l fac altfel sau ce am de pierdut in cazul X sau Y , cred eu ca nu cer ceva imposibil sau de neconceput.

Link to comment
Share on other sites

personal nu am facut nici o masuratoare cu osciloscopul,nu ma intereseaza dpdv al perfectiuni sau al distorsiunilor sub ....1% la putere maxima.Am incercat experimentarea in domenil tuburilor ca si o curiozitate.Amplificatorul merge super pentru urechea mea sunt f multumit de cum suna si arata.Auditia o fac la volum minim pentru ca altfel as dispera vecinii.Montajul e realizat in aer(am incercat un cablaj imprimat dar nu am reusit sa scap de brum),incearca sa ai un singur punct de masa.Alimentarea o fac dintrun toroidal cu doua infasurari secundare (70V si 300V),filtrare cateva sute de microSchema este un pic modificata adica rezistentele din catozi finalelor de 10 ohmi se pun la masa,si negativarea primului etaj din secundarul tr de iesire (cel care nu e legat la masa)...pentru ca altfel nu poti pune acel transformator.spor la treaba si eventual mai intreaba.....

Link to comment
Share on other sites

Personal nu cred ca ar fi bine sa renuntam la conectica din schema ,mi se pare mie sau e o reactie locala in catozii finalelor ceea ce liniarizeaza raspunsul amplificatorului, sa ma corecteze cineva daca nu este asa . Ce nu prea inteleg este cum e facut bobinajul in secundar pentru cazul dat , de asta intreb . @nibi nu ma intelege gresit, nu intentionez sa pun la indoiala realizarea ta ci doar sa aflu anumite amanunte legat de acest amplificator, multi dintre noi nu avem ajutorul unor useri( prieteni) experimentati si ne ramane doar forumul. Nici eu nu caut perfectiunea si nici nu cred ca o voi atinge la nivel de amator cu buget mic dar daca e sa faci un amplif cu lampi de ce sa nu fie net superior celui cu circuite sau tranzistoare din toate punctele de vedere. :freaza: P.S Niste poze cu amplificatorul mai ai?

Link to comment
Share on other sites

Din pacate nu prea am facut poze cu interiorul,astea le-am gasit pe mobil.In legatura cu nedumerirea ta,transformatorul de iesire a carei schema ai vazut-o mai sus nu se potriveste cu schema.deci pentru al adapta la schema am facut artificiul cu legarea catozilor la masa.(la recomandarea lui Valderama)

post-39898-139829296493_thumb.jpg

post-39898-139829296498_thumb.jpg

post-39898-139829296503_thumb.jpg

post-39898-139829296509_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines