Guest decu Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 am si eu urmatoarea problema. am o unitate cerber c61 si o sirena de exterior crow bs1. eu zic ca le leg corect adica bel+ la GO+ si bel- la GO- cu o rezistenta de 1k pe el. intre bel+ si bel- am pus o rezistenta de 2.2k. merge, asculta comenzile dar din cand in cand tastatura ma atentioneaza cu ledul service ca nu e in regula. cu *4 aflu ca are eroare pe service nr. 5 , adica suprasarcina pe sirena. unde gresesc? cum scap de problema asta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valica Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Este posibil ca sirena sa ceara un curent mai mare decat poate duce centrala. Din datasheet-ul sirenei reiese ca in alarma consuma un curent de 1.6 A. Centrala Cerber c61 poate oferi pe iesirea de comanda a sirenei maxim 1A cu indulgenta. Mai mult ca sigur daca vei folosi alta sirena gen Cerber sa-11 sau una de interior nu va aparea aceasta eroare, mai verifica daca acumulatorii centralei si al sirenei sunt buni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andrit Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Daca nu ai rezolvat problema incerca asa: alimenteaza sirena de la auxiliar si pune numai GO+ pe BELL+, si cu rezitenta intre BELL+ si BELL- de 2,2K sigur functioneaza si nu mai apar probleme de sistem. (BELL +Ieşire “open-collector” pentru sirenă, cu comandă la (+) (tranzistor PNP), permite consum max. 1A,cu rezistenţă de supervizare de 2K2 la masă.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest decu Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Daca nu ai rezolvat problema incerca asa: alimenteaza sirena de la auxiliar si pune numai GO+ pe BELL+, si cu rezitenta intre BELL+ si BELL- de 2,2K sigur functioneaza si nu mai apar probleme de sistem. (BELL +Ieşire “open-collector” pentru sirenă, cu comandă la (+) (tranzistor PNP), permite consum max. 1A,cu rezistenţă de supervizare de 2K2 la masă.)In cazul asta suna de o ia boala imediat ce conetez. O sa incerc cu alta baterie. Sincer nu-mi vine sa iau alta sirena. Cu sirena de interior nu face probleme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andrit Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Deconecteaza sirena si pune aparatul de masura pe iesire BELL + si BELL- cu rezistenta conectata de 2,2k daca ai tensiune inseamna ca centrala este in alarma si poate fi numai de la tamper daca este asa: ori modifici zona de tamper ori introduci codul de utilizator imediat dupa ce incepe sa sune.Alt motiv ar putea fi ordinea de conectare : conecteaza sirena la centrala fara GO+ si fara GO- dai drumul la centrala dupa care conectezi acumulatorul de 12v/7ah in sirena si inchizi sirena. te duci la centrala si conectezi GO+ pe bell + numai daca centrala nu este in alarma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest decu Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Deconecteaza sirena si pune aparatul de masura pe iesire BELL + si BELL- cu rezistenta conectata de 2,2k daca ai tensiune inseamna ca centrala este in alarma si poate fi numai de la tamper daca este asa: ori modifici zona de tamper ori introduci codul de utilizator imediat dupa ce incepe sa sune.Alt motiv ar putea fi ordinea de conectare : conecteaza sirena la centrala fara GO+ si fara GO- dai drumul la centrala dupa care conectezi acumulatorul de 12v/7ah in sirena si inchizi sirena. te duci la centrala si conectezi GO+ pe bell + numai daca centrala nu este in alarma.Am masurat. Are0.64v. E ciudat ca daca las doar bel- conectat nu mai da eroarea dar nici nu mai functioneaza. Daca-i pun si bel+ intra in eroare. De mentionat ca merge cu r2,2k paralel pe bel+ -, si 1k iseriata pe - bel Link to comment Share on other sites More sharing options...
valica Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Comanda sirenei este pe BELL+ deci e normal sa nu mearga, oricum indiferent cum ai conecta sirena eroarea va aparea, problema este sirena, consuma mult (centralele CROW suporta pe iesirea de sirena 1.5 A iar Cerber suporta 1 A). Ca sa mai scapi de un consumator poti sa elimini lampa (are 5W ) sa vezi daca mai apare eroarea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest decu Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Comanda sirenei este pe BELL+ deci e normal sa nu mearga, oricum indiferent cum ai conecta sirena eroarea va aparea, problema este sirena, consuma mult (centralele CROW suporta pe iesirea de sirena 1.5 A iar Cerber suporta 1 A). Ca sa mai scapi de un consumator poti sa elimini lampa (are 5W ) sa vezi daca mai apare eroarea. eu ma gandesc ca ea consuma 1,5 A in sarcina adica atunci cand e activa, si nu cand e in standby, iar in cazul asta cei 1,5A sunt furnizati de baterie si prea putin de sursa. alte pareri???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
valica Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 In standby intr-adevar nu ar trebui sa apara aceasta eroare, eu ma refeream doar cand este activa. Sa inteleg ca ti iti apare eroarea fara nici un motiv fara ca sirena sa sune. Iesirea BELL+ este open colector, nu are importanta acumulatorul centralei atata timp cat ai 220, curentul il ia din sursa centralei nu din acumulator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest decu Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 eroarea apare imediat ce se conecteaza bel+ fara a suna sirena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andrit Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Poti incerca sa conectezi go+ de la sirena de exterior printr-un releu conectat cu bobina intre PGM1 si +AUX iar tot din plusul auxilia conectezi un fir pe COM la releu si un ult fir de pe GO+ al sirenei pe NO la releu. intri in sectiunea 22 si programezi PGM1 [05] adica sirena continua. daca ai si zone programate sa sune sirena pulsatoriu trebue folosit si PGM2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest decu Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 asta o sa fie ultima metoda pe care am s-o adopt. merci de sfat. mai are cineva vreo opinie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest decu Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Nimeni? Meseriasii care monteaza alarme nu sunt pe aici? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.