Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv cartel -defecte culori

dumitrescu_claudiu

Recommended Posts

Daca ma poate ajuta cineva cu o problema la un tv cartel ctc 1444 t, care predomina culorile verde si mov. am decuplat fiecare respectiv R G B de la soclu si cu o rezistenta am pus la masa si rezulta ca are fiecare culoare ,am verificat placa TK (matricea RBG ) si e ok ,dar nu stiu ce poate sa fie! :sparge: aceasta este schema lui![attachment=0]QUART TV2K.rar[/attachment]

• Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dan cod

5

• dumitrescu_claudiu

5

• ANDRASONI LUCIAN

3

• leoncris

3

Ceva nu se leaga aici.Daca e mov inseamna ca lipseste verdele.Cum poate predomina atunci.Puneti o poza cu imaginea asta sa vedem cum arata.In orice caz la tvurile china BFul 422(npn)face probleme.

cum predomina culoarea verde si mov?Cumva este pe un fond mov-rosiatic?Daca da,defect tub tk,se poate remedia temporar din meniu service dar nu va tine mult.MADE IN CHINA,de

Buna ziua.

Inlocuiti toti tranzistorii de pe modulul final daca tot ati desfacut tv-ul. Eu am avut un defect asemanator(imagine verzuie) la un Galactic (sasiu china) echipat cu bf 422 si bf 423 cum a zis dl dan cod... pe aparatul de masura dadeau bine toti...Am inlocuit unul cu un tranzistor nou nout din magazin de la noi din oras iar dupa citeva luni ...acelasi defect. Alt timp pierdut...A doua oara i-am inlocuit pe toti cu unii din recuperari de pe sasie de firma serioasa si nu am mai avut probleme.

Eu v-as recomanda inlocuirea tuturor tranzistorilor BF422,BF423 cu BF871(BF869), BF872, pt. ca ,,,chiar daca un singur tranzistor va este defect, la acest gen de tv-uri china acest defect este tipic din cauza subdimensionarii ca putere si curent a acestor tranzistori, deci si daca se remediaza defectul prin inlocuirea unui singur tranzistor, pt. "viata lunga" este bine sa faceti acest lucru, Acesti tranzistori(sau echivalenti-pt. ca au o multime de echivalenti) ii gasiti pe placile TK din vechile televizoare. Succes, de la Cluj, numai bine!

am schimbat tot ce s-a putut dar nimic,simtomul este cam asa tot ce e persoane(fetele, mainile in special) pe ecran sunt redate in verde mai sters!!

Ca sa nu mai deschid alt topic,TV PHILIPS sasiu GR1-AX,imagine dominanta de rosu.Tranzistori FV , BF 422 . Merg inlocuiti cu 2SC 2482 ?

Dan , in catalog am gasit BF422 cu Ic 500mA , iar 2SC2482 cu Ic 100mA.D'asta intrebam.

Pai BF871 are 0,05A si merg de numai.E curent mic acolo.Si BF871,881 etc nu prea am gasit defecte deloc.BF422 in schimb cu gramada.Orice recuperat din final video va merge mai bine decat BF422 care cad pe capete.

am schimbat tot ce s-a putut dar nimic,simtomul este cam asa tot ce e persoane(fetele, mainile in special) pe ecran sunt redate in verde mai sters!!

Schimba si PTC-ul din circuitul de demagnetizare al tubului cinescop.

Parca zicea ca a pus catozii la masa, dar este adevarat ca nu ne-a spus daca culoarea respectiva era uniforma pe tot ecranul, oricum ideea cu PTC-ul este buna.

Omul a postat o foto cu imaginea pe TV.Asa ca PTC se schimba degeaba.Vezi ca undeva pe finalul video in afara de BF-uri mai ai un BC si un C de 100u.Le-ai schimbat?