Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
aTaelectronics

Propuneri, plz...!

Recommended Posts

Am o mare dilemă. Vreau să construiesc o incintă VTP sau un horn.Problema este că vreau să construiesc de fapt un subwoofer cu dif de 30cm. Am consultat ofertele de la selenium şi p Audio şi acum vine întrebarea - Care difuzor o să fie mai convenabil pt incintă Selenium WPU1208 sau P-Audio C-12 300MB?

Share this post


Link to post
Share on other sites

inclin catre wpu1208 pentru un VTP sau horn, este mai indicatde asemenea, mai avem si niste coaxiale superbe de la selenium la oferta.(includ si filtrele) :supz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce gen de muzica asculti?Intreb din cauza ca am inteles ( din ce am citit ) ca incintele vtp nu prea se aud bine pe muzica house, in general comerciala;daca am inteles rau va rog corectati-ma.Daca asculti ceea ce am enumerat mai sus cred ca o incinta bassreflex sau un bandpass te poate multumi.Succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideal ar fi sa-ti faci doua hornuri sau doua VTP impreuna cu un SW.Poti folosi un BR sau BP de ordinul 4(Bass-reflex sau Band pass).Si mai bine ar fi sa folosesti pentru SW un amplificator de vreo 400 W sau mai mult pentru o incinta de tip inchisa.Nu cred ca un VTP se aude "slab" pe muzica house sau tehno.Impresia asta o ai doar "crezind"ca daca faci acordajul la 50-60 hz nu prea o sa scoti mare lucru din ea.In realitate la un VTP sau un horn,dupa cite stiu eu, acordul si reglajele iti ia ceva timp(ore,zile) dar rezultatul este net superior oricarei incinte de tip BR.La un horn ai sa scoti un "pic" mai mult de frecventa joasa si un"pic" mai mult SPL.Oricum tu hotarasti,stii tu,in functie de buget,.....amplificatoare ......si....."nevasta" si.....alea alea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ascult mai mult muzică instrumentală, jazz, dar câteodată, când mă apucă, ascult şi muzică electronică. Ceea ce priveşte puterea, folosesc o staţie de vreo 2*100 waţi, conectabil şi în punte (cu tda7293 paralel + punte)De aia m-am decis să fac această combinaţie, fiindcă m-am săturat de "farfuriile" chinezeşti şi vreau să cumper unul din aceste difuri, costă cât costă, vând şi patul din casă dar tot o să cumpăr...precizez încă o dată că-mi va trebui doar cu rol de subwoofer, aşa, că peste 200 Hz nu prea mă interesează ce se întâmplă....tot va fi tăiat.ceea ce priveşte construcţia, ceva dimensiuni unde aş putea găsi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines