Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest castravete

2n3055 la tda7250

Recommended Posts

Guest castravete

am cumparat un chit de la adelaida cu finale bdw,dar pt ca nu erau finalii originali sau ars din seninAsa ca m am gandit sa i pun niste 2n3055 legati darlington ca de astia am vachi si stiu ca s buni.ma poate ajuta cineva cu un sfat?Se poate face asa ceva practic?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teoretic da, practic cred ca e mai bine sa inlocuiesti cu acelasi tip de tranzistoare, dar cu terminatia "C", rezista la o tensiune mai mare sau MJ4032, MJ4035. Altfel, daca vrei o solutie ieftina, iti cumperi TIP142 si 147, caci acestia sunt mai buni decat 2N3055, la care oricum trebuie sa le mai pui si "prefinali" si sa faci o combinatie sa iti iasa un PNP si un NPN.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest castravete

eu vreau sa pun acest chit intr o statie pioneer care are alimentarea de 39v simetrica,si am inteles tip urile nu rezista la aceasta tensiune.as vrea sa va intreb ce mi recomandati sa pun la aceasta tens mai ales ca sursa scoate un curent de vreo 5A.apl original care nu lam vaz niciodata avea puterea de vreo 120 w.modelul este sx-1010.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest valentine146

tip 142/147 rezista emitor colector la 100v, asa ca daca ai alimentarea simetrica de +-39 [continuu ]rezista, orienteaza-te putin de pe schema deja postata cu tip142/147

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare! Am folosit timp de 5 ani un kit de amplificator audio produs de Adelaida, compus din TDA7250 pe post de driver audio si BDW83C/BDW83C pe post de tranzistori finali. Unii spun ca sunt bune, altii spun ca sunt proaste, insa eu am folosit amplificatorul atat acasa cat si la diverse petreceri, a functionat fara probleme pana la revelionul de acum 2 ani cand unul din finali a cedat datorita faptului ca s-a slabit de pe radiator si s-a supraincalzit. Am inlocuit finalul cu altul nou, produs de o alta firma, care in jumatate de an a decedat din nou, de aceasta data din cu totul alte motive (eu suspectez faptul ca ar fi fost contrafacut). Am cumparat din nou alt final care a avut cam aceeasi soarta. Am schimbat apoi integratul si finalul in cauza, finalii acre erau pe canalul stang i-am mutat pe cel drept si invers iar de aceasta data, dupa cca 1 an de zile s-au ars amandoi finalii (atat cel care se mai arsese cat si celalalt care reusise sa supravietuiasca primelor 2 incidente). Pe vremea cand functiona, curentul de mers in gol (intrarea la masa, sarcina de 4 ohmi) era de cca 180 mA, tensiunea de alimentare +/- 35 Vcc stabilizata (transformator toroidal de 600 VA, 2x35 Vca, punte redresoare cu diode Schottky de 20A cu condensatori de 200 pF in paralel, filtraj de 16800 mF/63V pe fiecare ramura plus stabilizator de tensiune cu protectie la suprasarcina care reduce tensiunea de la cca. +/-50 Vcc la +/-35 Vcc). Pentru ca m-am saturat sa cumpar pocnitori chinezesti pe post de finali audio si pentru ca am vreo 40 buc transzistori 2N3055 si MJ2955 productie IPRS, vreau sa ii folosesc pe post de finali in urmatoarea schema. Ceea ce as vrea, daca se poate, sa analizati si sa-mi spuneti o parere, daca schema atasata merita sau nu sa o fac. Multumesc anticipat! Numai bine!

TDA7250 si 2N3055.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines