Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv orion 20 jmk

Guest DRACULA

Recommended Posts

Guest DRACULA

Salut la toata lumea!am o problema cu un tv orion 20 jmk 2 text,programele le gaseste dar nu le memoreaza,pe auto memory ramane pe programu 0 si trece in continuare fara sa memoreze posturile,mentionez ca am schimbat memoria 24CO21ce ar putea sa mai fie?Multumesc anticipat!

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• FLORIN IORDACHE

2

• ANDRASONI LUCIAN

2

• dan cod

2

• Toni Marginean

1

Dati-i o cautare automata, dupa care miscati usor L205( stanga -dreapta, o jumate de tura-o tura), probabil bobina este decalibrata, in mod normal ar trebui sa se opreasca pe post. Nu ar fi rau sa filtrati bine barele din decundarul sursei. Succes, de la Cluj, numai bine!

Mii frica ca nu .Nu stiu ce procesor are tvul asta nu sunt la atelier la ora asta dar trebuie sa aiba un pin de ident unde sa sesizeze ca a prins postul(asta daca nu e cu magistrala de date nu am schema in fata)acolo e ceva defect

Guest DRACULA

pe langa faptul ca nu se opreste pe post,vede numai pe mov si verde,iar daca-l inchid si il deschid imediat se ingusteaza imaginea find pe alb cu dungi orizontale 3 cm distanta intre ele,daca-l las vreo 5 min inchis isi revine

Toni Marginean

Sunt mai multe defecte la acest televizor dupa cum afirmati. Eu zic sa incepeti cu o revizie a sursei si circuitelor ei secundare prin schimbarea de condensatori devalorizati. Abia dupa aceea putem trage iar niste concluzii.

Masoara tensiunile pe sursa (precis o sa gasesti ceva ineregula) si dupa ce faci cura de C-uri recomandata de domnul Marginean,schimba si soclul tubului.Si...lasa memoria in pace,cea originala. :da

V-am spus in mesajul anterior, in afara de bobina L205, sa schimbati si conzii din secundarul sursei,care va pot produce anomalii in functionare, inclusiv treaba cu oprirea pe pe post, verificati si refaceti lipiturile pe placa TK. Succes, de la Cluj, numai bine!

• 2 weeks later...
Guest DRACULA

am revenit,am schimbat electroltii in secundar si primar,iar tensiunea pe B+este de 96.5 de oprit pe post nici vorba, ce valori ar trebuii sa aiba?va rog mai dati-mi un sfat ,dupa ce am schimbat aroapre toti electrolitii de pe placa ,am refacut lipiturile pe placa TK.am masurat toate ic-urile si pana la urma nu i-am dat de cap,apoi m-am hotarat sal duc la cineva cu multa experienta poate cel mai bun din oras,si...mi-a raspuns ca nu poate sa-l faca ,acum tv e tot la mine si cu aceeasi problema.va rog ajutati-ma cu sfaturi ,prinde cate odata un singur post din cele 40 care le gaseste daca il inchid in stanby si il redeschid imediat apare culoarea verde sao albastru,daca-l las circa 3 min isi revine ,ce ar putea fi?

are cineva o schema de orion 20 jmk2 text,sasiu tmo 292 d ? sau schema cu tensiunile necesare !va rog

Salut ! Aveti schema ceruta de d-voastra atasata de mine.Mult succes !