Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor terminare navomodel


Vizitator kosmo

Postări Recomandate

Vizitator kosmo

Salutare la toata luemea ! Am si eu nevoie de umpic de ajutor deoarece sunt incepator si nu le am foarte bine cu tainele electronicii. Am cumparat un navomodel ( barcuta de plantat ) si am nevoie de cateva sfaturi pentru a o termina.Este barca verde de aici: viewtopic.php?f=59&t=77925Dupa cum este scris si in anuntul de vanzare, barcuta are 2 motorase Germany Rohre cu toate accesoriile pe 6 volti, mai are cele 2 cuve si un mic mecanism pentru ele si 2 acumulatori pe gel pusi in paralel de 6V si 4,5 Ah.Eu vreau sa cumpar o telecomanda E-FLY 100B 2.4GHz ( 4 canale ) si receptor pentru aceasta. Ce parere aveti ?Va rog sa imi spuneti ce alte piese mai am nevoie pentru punerea in functiune a barcutei.Am inteles ca mai am nevoie de un regulator pentru intensitatea motoareleor.Ce anume imi trebuie pentru a face un mecanism de tip servo ? adica am cele 2 motorase care merg inainte si am nevoie de un sistem care sa ma ajute sa iau curbe , adica sa functioneze doar un motor cand apas intr-o directie. Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Hai sa o luam logic, mai ai nevoie de 3 servo ( 2 pentru cuve si unul pentru carma ) , de un regulator pentru fiecare motor sau daca gasesti ceva mai puternic poti pune un regulator la ambele motoare. In legatura cu statia pe care vrei sa o cumperi, 4 canale sunt suficiente insa din cate stiu eu, statiile in 2,4 ghz nu prea au range bun pe apa, adica barcuta o sa mearga si nu prea. Cel mai bine era sa cumperi ceva in 35mhz sau 45mhz unde esti sigur ca merge mai binisor. Ca si servo , recomand S3003 , atat pentru cuve cat si pentru carma. Ca regulator, hmmm depinde de bugetul tau, e ok si unul homemade atata timp cat isi face bine treaba. Succes PS : asteapta mai multe pareri in legatura cu statia, nu te avanta sa o cumperi pana nu primesti mai multe pareri.

Link spre comentariu
Vizitator kosmo

@boboBOBO - iti multumesc pentru raspunsuri. Sunt constient ca imi mai trebuie inca 2 servomecanisme pentru cuve ( avea montat cate un motoras la fiecare cuva, dar nu avea revenirea si deaceea le-am demontat. )Referitor la al 3 - lea servomecanism nu stiu cum ar putea sa ma ajute. Dupa cum am mai spus si am vazut si la alti constructori de navomodele am vazut ca au doar 2 elice si nu au carma si banuiec ca au un modul ceva care face un motor sa se opreasca cand se doreste virarea barcutei.

Link spre comentariu

Eu zic ca cel mai bine e sa faci cu carma, daca pe barca un motor ti se opreste de la o alga .. ce faci ? inoti pana la barcuta ca sa o recuperezi ? asa .. daca ai un singur motor + carma, mai poti sa o aduci cumva la mal pe cand daca nu ai avea carma barcuta s-ar invarti in cerc. In legatura cu acumulatori.. eu cred ca e mai bine sa cumperi unul de 12v 7ah :nas:

Link spre comentariu
Vizitator kosmo

Pe rhc ai incercat http://www.rhcforum.ro/ ?

Mi-am facut cont si acolo dar am vazut ca oamenii nu sunt tocmai prietenosi deoarece ei fac barcute si le vand si au numai raspunsuri de genul: cauta pe google si altele ...Am sa mai astept sa vad ce alte raspunsuri mai primesc referitor la carma, daca nu pot sa fac ceva ok am sa fac aceasta metoda cu o singura carma.
Link spre comentariu
Vizitator cata2

Din pacate nu am avut timp , dar acum s-a rezolvat...baga un tel si sa vedem ce facem........hai ca anul asta naste sotia si trebui sa organizez un botez si vad ca esti in bransa...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Hai sa o luam logic, mai ai nevoie de 3 servo ( 2 pentru cuve si unul pentru carma ) , de un regulator pentru fiecare motor sau daca gasesti ceva mai puternic poti pune un regulator la ambele motoare. In legatura cu statia pe care vrei sa o cumperi, 4 canale sunt suficiente insa din cate stiu eu,statiile in 2,4 ghz nu prea au range bun pe apa, adica barcuta o sa mearga si nu prea.Cel mai bine era sa cumperi ceva in 35mhz sau 45mhz unde esti sigur ca merge mai binisor. Ca si servo , recomand S3003 , atat pentru cuve cat si pentru carma.

Vreau si eu sa stiu cum ai ajuns la concluzia asta?
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Juice, nu eu am dedus, citisem tot pe un forum cum ca frecventa de 2.4ghz se comporta diferit pe apa fata de uscat. Nu am testat niciodata pentru eu folosesc 2.4 doar la aeromodelism ...era doar o parere ! Daca am gresit imi cer scuze..EDIT : viewtopic.php?f=188&t=91619&p=1101019#p1101019 se pare ca depinde mult si de modulul de emisie. Au fost statii care mergeau foarte bine pe apa.. acum merg doar 70m ( dupa cum spune Manolo )

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări