Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor Liteon

costyndj

Recommended Posts

Am si eu o problema cu un monitor CRT liteon e1770nst si de o zi a inceput sa nu mai vada culoarea rosie. Nu prea ma pricep la tv daca ma poate ajuta cineva....de electronica mai am habar dar tv-urile nu mi-au placut deloc. L-am desfacut sa vad daca are ceva prajit sau vreun contact slab dar nu am vazut. Problema e cand l-am probat dupa a mers perfect pentru juma de ora dupa care iar problema

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• costyndj

3

• sorinpavel

2

• dan cod

2

• Electronicserver

2

Ideea e ca nu stiu sa identific zonele de pe placa....sau ce trebuie sa aibe...unde as gasi tunul de rosu...ca nu ma pricep pe tv

Ideea e ca nu stiu sa identific zonele de pe placa....sau ce trebuie sa aibe...unde as gasi tunul de rosu...ca nu ma pricep pe tv

Asta cred ca stiti ca plaka TK este cea pusa pe gatul tubului.Daca puteti puneti o poza clara cu placa TK si incercam sa va ajutam cum trebuie sa procedati.

chassis H1770 NSTMasoara tensiunile pe placa TK , ar trebui sa ai :G1 - -68V,G2 - 200V, R - 48V, G - 48V, B - 40V, H - 6,11V. Luati schema de aici :Si BAFTA !

• 2 months later...

Salut,Am si eu acelasi model de monitor si a inceput sa apara in partea de jos o dunga orizontala.Apare,joaca putin,apoi dispare.Dupa un timp dispare,apoi iar apare.Cum sa rezolv problema asta? :jytuiyu

• 1 month later...
Guest Heaven

Salutare.

Am si eu o problema cu monitorul CRT de 17inch, liteon e1770nsl. De vre-o opt ani de cand l-am luat a mers fara probleme pana acum doua saptamani cand, in primele 15 minute de cand il deschideam, apareau pentru o fractiune de secunda niste dungi orizontale si cu un pacanit ca de lampa, iar uneori intra in stand-by si isi revenea imediat.

N-am stiut daca e de la sursa, de la placa video sau de la un condensator putin umflat de pe placa de baza, asta pana azi cand a murit, s-a inchis si n-a mai vrut sa se deschida.

L-am desfacut si am constatat ca are multi condensatori cursi, au ca o pacla alba, unii dedesubt altii deasupra.

Posted Image Posted Image Posted Image

Mai multe poze: Link

Toti condensatorii cursi sunt pe placa de baza, cea din capatul tubului nu are niciun condensator curs.

Aveti idee care poate fi sursa stricarii unui numar asa mare? Mare parte din vina o am si eu ca nu am luat initiativa si l-am folosit ca si cum n-ar fi nimic chiar daca dadea semne de oboseala.

As vrea sa-l repar eu, daca e posibil, prin inlocuirea acelor condensatori, pentru ca un electrician cred ca m-ar costa mai mult decat un monitor SH functional.

Chestia aia alba care o vedeti acolo este silicon solid si are rolul de a fixa componentele mai bine.Pentru a repara acest monitor trebuie sa incepeti cu ceva masuratori in partea de alimentare.Succes