GigiZ Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 Deschid acest subiect in speranta ca cineva e interesat sau cel putin amabil sa isi dea cu parerea in urmatorul proiectIdeea e simpla cum zice si titlu Sistem Surround 7.1Problema nr 1:Am nevoie de o amplificare pt cei 7 sateliti de 10W Hi-fi si as opta pe sa fie pe integrate care sa functioneze la 14-16Vcc cu Thd=0.005% max Thd=0.01% Astept pareri :tonqe: Problema nr 2:Amplificarea subwoferului.Aici as opta pt o schema pe tranzistori 80-100W. Si aici cred ca am o schema destul de buna.E cu 2n3055 si am sa o postez cand o scanez.Schema se lauda cu intreruperea alimentarii la tensiune +/-40v :supz: si distorsiuni de 0.1% si e facuta de nemtiProblema nr 3:Aici e marea problema Schema Surround 7.1 nu am. Am 5.1 dar nu mi-e deajuns asa ca ma ambitionez sa fac ceva mai bun.Aici as prefera ca filtru activ pt Wofer sa fie altul decat cel din schema . schemele de pe forum le stiu si nu prea imi plac, deci baieti haideti cu idei sa modificam sa facem eventual pareri despre integrate pe care le voi folosi.PS:As vrea ceva care sa coboare undeva la 10HZ Un Surroun sound Decoder stie cineva ceva ce e asta?!! :yawinkle: (Eu sper sa gasesc un integrat care sa fie specializat pe treaba cu surround-ul ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 sistemul tau e foarte simplu pentru sateliti folosesti tda2030A (HI-FI)pentru subwoofer lm3886(hi-fi) cu un filtru activ in fata.lm3886 coboara foarte jos (nu se compara cu tda 7294). costuri- tda 2030a 11mii bucata - lm3886 59mii bucata mai ramane traful,puntea condensatori de filtraj si cateva rezistente marunte,radiator,mufe si spor la treaba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharky Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 schemele cu 3055 mi se par depasite.Exista alte optiuni mai bune ca 3055.Inafaar de cazul in care ai deja piesele nu se merita sa iti bati capul.Mai bine iei niste irf-uri de la vasile, sunt mai fiabile.Pt sateliti mai poti folosi si TA8210. Are 2 iesiri puse in punte asa ca nu mai trebuie sa pui condensator pe iesire ca si la tda2030 cand folosesti alimentare simpla. Am torturat destul de mult un ta8210 (scurt pe iesire, functionare fara radiator, toate astea la o alimentare de 20V in gol, 18V in sarcina) si s-a tinut bine, protectiile si-au facut datoria.Problema cu astea ar fi curentul mare care o sa il traga, deci ai nevoie de un traf solid sa furnizeze asa curent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andiy Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 Pt sateliti mai poti folosi si TA8210. Are 2 iesiri puse in punte asa ca nu mai trebuie sa pui condensator pe iesire ca si la tda2030 cand folosesti alimentare simpla. E bunicel integratul, dar nu cred ca o sa ajunga vreodata cu TA la ce vrea el 10W Hi-fi si as opta pe sa fie pe integrate care sa functioneze la 14-16Vcc cu Thd=0.005% max Thd=0.01% - lm3886 59mii bucata De unde ai luat tu la pretul asta. Sigur erau LM3886? Sigur erau NS? Problema nr 3:Aici e marea problema Schema Surround 7.1 nu am. Am 5.1 dar nu mi-e deajuns asa ca ma ambitionez sa fac ceva mai bun. Cea mai ieftina si sigura varianta e sa iei unul de gata: o placa audio sau un dvdplayer care sa scoata 7.1. Au mai incercat si altii :yawinkle: . Nu ma intreba de unde stiu :smt004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 eu nu mint,in legatura cu pretul mai ales ca am luat si eu 6buc si cu doua am facut un amp si merge fine pe af auto se poate baza omul pe 50w curati si nu necesita cine stie ce radiator. http://www.telezimex.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
andiy Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 eu nu mint,in legatura cu pretul mai ales ca am luat si eu 6buc si cu doua am facut un amp si merge fine pe af auto se poate baza omul pe 50w curati si nu necesita cine stie ce radiator. http://www.telezimex.ro Off: nu am spus ca minti. Doar ca la pretul asta, chiar asa la promotie cum e el, nu-l da nici producatorul (si cam ai de cumparat ca sa ajungi la pretul minim afisat). Si la cum se prezinta in poza, iarasi am indoieli ca e NS. Asta spuneam. Că e petardă de prin Zanzibar Link to comment Share on other sites More sharing options...
GigiZ Posted November 8, 2005 Author Share Posted November 8, 2005 Multumesc baieti inca mai astept pareri in privinta Amplificarii satelitilor si am sa va rog sa nu va certati pe aici ...mersiAm observat ca Ta8210 este destul de bun totusi ar insemna sa le tin degeaba pt ca 20w e prea mult pt ce vreau sa fac eu...momentan e pe locul 1 si astept altceva care sa il detroneze :smt059In privinta unei scheme surround 7.1 nu ma ajuta nimeni ?! :smt100 :smt100 :smt100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 ta 8210 nu are calitatea unui 2030a si e mai scump.eu am facut comparatie .bineintele un tda 2030 necesita 24de volti max28.tda2030 este cu protectie la scurt pe iesire si la supraincalzire si chiar functioneaza spre deosebire de tda1560si tda1562 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapostu Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 Nu ai nici o sansa de decodare 7.1 la nivel de amator decat daca folosesti o placa de sunet performanta, dar in acest caz tot sistemul tau audio trece obligatoriu prin calculator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapostu Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 Nu ai nici o sansa de decodare 7.1 la nivel de amator decat daca folosesti o placa de sunet performanta, dar in acest caz tot sistemul tau audio trece obligatoriu prin calculator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costy Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 post triplu waw Link to comment Share on other sites More sharing options...
one Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 Poti folosi pt. sateliti TDA1554Q, care are 4 amplificatoare de 11W, dar pe 2ohmi, sau orice integrat din categoria "22W".Personal insa am vazut ca exista diferenta mare de calitate intre integratele de tip TA8210, TDA1557 si TDA7294, in sens crescator.TDA1557 este mai bun decat TA8210, iar TDA7294 este la distanta mare.De aceea recomand folosirea TDA7294 la puteri mici 10-20W, iar la puteri mari amplificatoare pe tranzistoare. Semnalul muzical are varfuri de putere, deci eu spun ca este recomandat ca un amplificator sa fie folosit la jumatate din puterea lui maxima. Deci daca la TDA7294 scrie ca are 70W, sa fie folosit la maximum 40W, iar cele cu 22W la 10W.Parerea mea...Acum... depinde si ce boxe ai. Daca sunt mai slabe, poti sa faci si cu 2N3055. :finga: Link to comment Share on other sites More sharing options...
one Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 Poti folosi pt. sateliti TDA1554Q, care are 4 amplificatoare de 11W, dar pe 2ohmi, sau orice integrat din categoria "22W".Personal insa am vazut ca exista diferenta mare de calitate intre integratele de tip TA8210, TDA1557 si TDA7294, in sens crescator.TDA1557 este mai bun decat TA8210, iar TDA7294 este la distanta mare.De aceea recomand folosirea TDA7294 la puteri mici 10-20W, iar la puteri mari amplificatoare pe tranzistoare. Semnalul muzical are varfuri de putere, deci eu spun ca este recomandat ca un amplificator sa fie folosit la jumatate din puterea lui maxima. Deci daca la TDA7294 scrie ca are 70W, sa fie folosit la maximum 40W, iar cele cu 22W la 10W.Parerea mea...Acum... depinde si ce boxe ai. Daca sunt mai slabe, poti sa faci si cu 2N3055. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 acum eu nu stiu la ce iti trebuie 7.1,in nici un caz nu creste calitatea sunetului fata de ex 4.1 ,eu am trecut de la stereo la 5.1 crezand ca...minuni si apoi am vazut ca nimic avantajos am bagat la loc 3 boxe ale sistemului, in cutie si ascult tot 2.1,ca sa nu ma mai incurc de fire prin camera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.