ghettoman Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 la montajul tda 7294 in punte folositi sau nu mica sau silicon?orice as folosi dupa 10-20 sec integratul intra in protectie termica adica incepe sa scoata paraituri pe difuri. :axe: fara izolatori merge ok...da deja am prajit 2 etaje ca porcaria de integrat scoate v- pe radiatori :axe:deja devine inervant :smt005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICEMAN Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 eu nu am folosit mica, doar pasta termoconductoareinsa am avut grija mereu sa izolez radiatorul fatza de restul carcasei... tocmai pt ca partea metalica a integratului este conectata la -Vsnu am patzit niciodata ce ai patzit tuasta este o chestie simpla care nu ar trebui sa puna problemee simplu... daca folosesti mica nu mai izolezi radiatorul daca nu izolezi radiatorul (adik ai grija sa nu se atinga de restul montajului)cand folosesti mica, este obligatoriu sa folosesti si pasta termoconductoare... ca sa se umple toate eventualele golurile, altfel se poate ca contactul termic sa fie prost si asta duce la intrarea integratului in protectie termica (de fapt pasta termoconductoare se foloseste chiar daca nu folosesti mica)vezi ca din pacate pe piatza romaneasca exista si mica de calitate super proasta si sa nu fi luat chiar asa ceva... incearca sa iei alte folii de micaatentie... tre sa folosesti si trecerea izolata, nu e de ajuns mica pt a izola integratul de radiator Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghettoman Posted November 7, 2005 Author Share Posted November 7, 2005 depinde ce model de carcasa ai... la asta nu merge Link to comment Share on other sites More sharing options...
GigiZ Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 Eu iti sugerez sa nu mai folosesti mica ... fiind integrat puterea disipata se elibereaza mai usor fara mica +obligatoriu pasta siliconica , asa sunt integratele... cand vine vorba de racire...apar probleme si stii tu daca nu e racit bine Apar distorsiuni, si asa nu scoate el toate frecventele (in gama de medii in special distorsioneaza ca drq :snakeman: )... si mai ales ca il folosesti in punte ... iti distorsioneaza si mai tare...cam de 2.5X stiti voi... icearca si daca nu iti place pune la loc...Acum depinde si rezistenta termica a radiatorulului daca isi face treaba...sa nu fie prea mare (rezistenta termica) si sa nu poate prelua puterea disipata..dar asta e alta poveste...si asta ar putea fi o problema ... :smt003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut20 Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 mda..interesanta metoda pe care ai folosit-o la prindere de radiatororicum ontopic: mica nu e obigatorie, eu personal nu am folosit la statia mea chiar daca am -Vs pe radiator, carcasa mea fiind tot home-made am separat radiatoarele de la fiecare etaj de am. in punte si nu au tangenta cu carcasa. Acuma mie mi se pare ca ai folosit prea multa vaselina siliconata eu personal am pun cat un varf de cutit pe mijlocul fiecarui integrat si abia dupa ce am apasat integratele pe radiatoare pasta a ajuns la margini. :yawinkle: cat despre metoda de prindere asigurate ca face bine contact, eu am folosit gaura pt surub :finga: cat priveste functionarea ai putea sa verifici daca se incalzeste integratele in alea 20 sec. de functionare.o alta posibilitate de defect ar fi ca, cablajus se atinge de radiator, si din cate imi amintesc la cablajele mele care seamana izbitor cu a tale exista o portiune de traseu fix pe marginea cablajului si aceasta s-ar putea sa se atinga ff putin de radiator////o posibilitate :smt003 oricum spor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghettoman Posted November 7, 2005 Author Share Posted November 7, 2005 iam dat cit e cit de cap e supravoltat adica 4 ohmi cu alimentare de 26v alternativ135w pe osciloscop :supz: porcaria de carcasa a integratului nu e gindita sa disipe atita...mai mult ca sigur sunt si vaporene....oricum 135 de w rms e ceva la 2 pitici...silicon-padul care il am s-ar parea ca are celsiusul/watt cam marisor...oricum...fara silicoane nu e nevoie nici de ventilatornasolia cu radiatorul la v- e ca daca ai surpriza sa te impiedici de cablu..sau sa cada v- pe intrare face poc automat... oricum...mam lamurit...nici draq nu a pus izolator pe tda-uri :supz: ionut...miam tot stropshit mintea cum sa fac izolarea fara nippel...ca atunci nu aveam...si aia a fost singura solutie care am descoperito...oricum...e de e 10000000 de ori mai buna ca shurubul...cu conditzia sa stringi placa exact la fel in amindoua partile pentru ca virgula contactul sa fie perfect...iar cablajul punte e made 100% by me :finga: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.