Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Flanged /free ends"


Guest SIG

Recommended Posts

Salutare tuturor.Am rugamintea sa imi traduceti pe intelesul meu ce inseamna,sau cum arata capetele portului de la bas reflex daca au terminatia "flanged end" sau "free end",ptr. ca am vazut ca conteaza la factorul de corectie in stabilirea lungimii fizice a portului.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Din cate am inteles, "flanged"este un port bass-reflex, a carui extremitate, sau ale carui extremitati nu sunt taiate drept("free end"), asa cum ai taia o teava cu un bomfaier, ci sunt curbate spre exterior(oarecum precum o palnie), pentru o mai buna "curgere" a aerului.

Link to comment
Share on other sites

E cam complicat sa iti deseneze cum arata acele tuburi din moment ce ne intreaba el pe noi despre aspectul lor. :rolleyes: Banuiesc ca e vb despre tuburi care arata conform descrierii lui exxu.Avantajul lor e cuplarea mai buna a undei radiate de portul bassreflex cu camera. Daca au capatul rotunjit inspre exterior mediile nu mai sunt reflectate inauntru si efectul de "tzeava in care canta" e mai redus.Pe langa asta mi se pare ca si zgomotul generat de aerul care se misca e ceva mai redus.

Link to comment
Share on other sites

Salut. Am si eu o intrebare....daca programul de proiectat boxe mi-a dat un port bass reflex cu un diametru nedisponibil (4,7 cm ) pot inlocui cu alt diametru dar volumul de aer sa ramana acelasi sau dezacordez ceva daca fac asta adica tzava sa fie mai groasa si mai scurta sau mai subtzire si mai lunga.... Mersi de raspuns.

Link to comment
Share on other sites

Off Topic:Dupa ce am vazut tuburile de port alea curbate mi-am amintit ca am vazut ceva asemanator intr-o revista. Am cautat si iata. Calitatea fotografiei nu este buna, am fotografiat din revista. Iata ce scrie pe scurt:V6 dim MDF, cu difuzoare Visaton 10", Putere 1,2 CP (asa scrie :weedman: ) si chiar si la rotatii mici este deosebit de puternic. Pret apx 4500 DM (este din 1998).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines