florin48 Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 UN amplificator audio care este alimentat la 220v fara transformator Ati auzit cumva de asa ceva?daca da ati putea sa ma jutatzi si pe mine cu o schema? va multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
notchman Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Sursa in comutatie , si nu ai traf'o :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin48 Posted November 3, 2005 Author Share Posted November 3, 2005 eu te inteleg cu sursa in comutatie .dar ma refeream la o alimentare directa la retea fara sursa de redresare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vasile Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Se poate face dar nu cred ca vrei sa mori la varsta asta, ca mori tu nu este nici o problema dar poate omori si pe altii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niq_ro Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 adica vrei sa se alimenteze in curent alternativ? :axe: cumperi unul si il bagi stecherul in priza :smt005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TheOne Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 este chiar ilegal :finga: sepoate folosii schema de pe la QSC-uri are cineva cablaje de vanzare pe forum :snakeman: PS: sa nu faci asa ceva e deosebit de riscant ! adica pentru 4milioane bani cu care cumperi un trafo de 3KW probabil risti sa omori pe cineva :goodman: Link to comment Share on other sites More sharing options...
csl1131 Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 eu te inteleg cu sursa in comutatie .dar ma refeream la o alimentare directa la retea fara sursa de redresare :finga: poate vrei sa zici fara traf, nu cred ca ai vrut sa zici fara redresare....si..din cate stiu eu nu sunt,si nici nu prera poti face,din un simplu motiv : faza... adica trebuie separare galvanica cumva...si in plus e si perculos,daca pui mana unde nu trebuie..ai pus-o...e ca si cum ai pune mana pe faza,daca nu pui mana si pe ceva ce e la impamantare,merge,dar daca pui si mana pe ceva care e impamantat..atunci e rau....am incercat eu sa fac asa ceva,dar pana la urma m-am lasat pagubas, pt simplu motiv care ti l-am spus mai sus...si in plus daca ai face asa ceva ti-ar trebui sa il faci de minim 1kW pe 8 ohmi,sau 2 kW pe 4 ohmi, ca sa poti alimenta de la tensiunea 220,fara traf..si pe intrare atunci trebuie sa pui SEPARARE GALVANICA, adica un mic traf pe intrare...daca vrei sa iti faci un amp pt acasa de 2*2kW..cred ca ai putea incerca..adica e teoretic realizabila treaba,numai ca e mai greu practic,ca trebuie sa fii atent sa nu faca ceva contact cu ce nu vrei tu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
csl1131 Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 este chiar ilegal :finga: :de unde ai dedus ca e ilegal...ca eu nu stiu :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin48 Posted November 3, 2005 Author Share Posted November 3, 2005 FRatilor va multumesc mult pentru informatzi poate ca mam calmat .dar merita sa incercii Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 ce spune florin se poate,era o schema cu un tiristor caruia i se regla faza in poarta si se reducea tensiunea intr-o sursa dubla +/-60v.conditia era una:ca verifici cu un creion de tensiune ca nulul sa fie la masa amplificatorului ca sa nu fie risc de electrocutare.toata schema costa in jur de 150mii si puterea scoasa era de 2kw in functie de tiristorul folosit.totusi nu poti sa vinzi asa ceva ca daca cineva nestiutor se electrocuta din neatentie bagand stecherul invers in priza :smt022ca sa nu raman la stadiul de vorbe am gast si schita cu pricina :prayer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
notchman Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Se poate rezolva faza cu inversarea stecherului in priza , si anume un mic montajel care sa cupleze/decupleze printr'un releu alimentarea atunci cand pe un fir exista "faza" sau nu.....Sau se foloseste stecher si priza de tipul celor de prin tarile cu apa calda , care sunt situate peste un anume ocean..acolo nu prea ai cum sa bagi stecherul invers in priza......Darrrrr.... complicare inutila si fara sens , ...da merge sa te gandesti la asa ceva pentru puteri foarte mari ...dar nu cred ca cineva asculta acasa muzica pe scule care debiteaza cel putin 2*1kw, ?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin48 Posted November 3, 2005 Author Share Posted November 3, 2005 Intradevar problema ar fii la chestia de alimentare.Eu acuma 3 ani am incercat sa proiectez un asemenea amplif dar din pacat a esuat lam proiectat cu un singur tranzistor dar nika .am sa aduc niste scheme ce le am proiectat cu un inginer electronist sa va datzi cu parerile Link to comment Share on other sites More sharing options...
csl1131 Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 problema la redresoru ala e ca nu poate furniza mari puteri, fara riplu semnificativ...oricum daca te gandesti sa faci ceva peste 1kW, hai sa zicem,ca iesi mai ieftin fara traf,si cu tot ce trebuie in plus... dar altfel..nu prea...amp-ul e relativ simlu,sa zicem...de ex sa luam qsc-ul meu..asta are alimentare nesimetrica, deci isi face el, masa virtuala(daca poti sa ii zici asa,ca de fapt masa generata virtuala, e pusa direct pe difuzor, si unde la celelalte amp-uri iesirea e flotanta,aici e invers, masa da diferenta de potential, ..in fine..)daca ii pui condensatorii la valori suficienti de mari(175V condensatorii de filtraj), recalculezi rezistentele de putere, si schimbi tranzistorii(finali si prefinali) si pui ceva, ca sa aiba Vce >= 350V ar merge fara probleme...eu am si calculat alea (daca mai gasesc documentul), dar problema a fost prefinalii..ca nu am gasit ceva care sa reziste la 400V,cat vroiam eu sa ii pun... la finali am pus niste mj-uri in capsula to3, care mergeau la 400V... (parca mj15024/25,daca imi aduc bine aminte) Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted November 4, 2005 Share Posted November 4, 2005 sorteh ca te-am prins,ai trimis ce te-am rugat? in schema aia izolarea se facea prin indentificarea nulului si punerea lui la masa amplificatorului.e simplu cu un beculet mic de neon care sa ramana in statie montat inainte de intrerupatorul principal Link to comment Share on other sites More sharing options...
notchman Posted November 4, 2005 Share Posted November 4, 2005 Si beculetul ala de neon poate fi optocuplat cu o foto rezistenta , care la randul iei comanda un releu cu cel putin 2 perechi de contacte , iar in momentul in care becul nu se aprinde releul nu anclanseaza ( in cazul asta inseamna ca nu exista faza pe firul acela si se conecteaza asa cum este ) iar in cazul in care exista faza beculetul se aprinde iar rel anclanseaza si se inverseaza conexiunea de alimentare..Pentru asa trebuie sa existe si fir de "impamantare ) iar micul neon se conecteaza cu un terminal la impamantare iar celalalt pe unul din conductorii de 220 .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.