Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Munte

web cam & LCD

Recommended Posts

Stie cineva iesirile de la o camera web (inaite de controller) ? ,sau ati vazut vreun sait cu informati despre iesiri si cum se comanda o camera web (camera web pentru ca sant ieftine) ?Vreu conectez o camera web la un afisor LCD.Normal cu un PIC intre ele.Nu ma intereseaza refresul sigur o sa iasa mic .

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu iti spun ce stiu.camera web culege prin senzorul C-MOS sau CCD informatia care este analogica. Dupa ce o culege poate fi transmisa unui tuner TV sau unui TV, am vazut camere vechi cu iesire RCA.Camere WEB acum trnforma informatia din analogic in digital si apoi le trnsfera prin port USB computerului. Stiu ca am cautat o data pe net si am gasit un controler de camera WEB era de la PHILIPS dar daca tu vrei sa sari peste ala sigur nu ai sa reusesti. Ala avea inclusiv memorie RAM din cite imi aduc aminte.La tine as incerca altceva si anume un contoler usb care sa comunice cu camera WEB si sa preia datele de la aceasta si sa le transfere unui LCD. LCD-ul oricum nu primeste semnal analogic ci digital deci nu are rost sa sari peste controler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Camera web nu o am inca , vreu sa o cumpar special pentru proiect.Am desfacut o camera web , mai demult si din cate i-mi aduc aminte din senzor ieseau cateva fire care intrau intrun controller ,din care iesea USB-u.Eu m-am gandit ca senzoru C-MOS sau CCD are un contrloller integrat si este comandat poate asemanator cu un LCD,nu vad dece sa scoata semnal analogic .Eu am vrut sa comand contrullerul de pe senzor cu un PIC (cum am nevoie) si sa elimin controlerul cu USB dar nu am gasit pe net informati care sa ma ajute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzorul nu are nici un controller integrat. Recent am lipit la o camera foto minolta un pin de la senzorul CCD si am vazut ca pinii vin afara direct de la senzor. Nu stiu iesirea cum este la senzorul asta CCD dar la cati pini are poate sa fie digital cred. Oricum fara acel pic lipit, pe LCD-ul de la camera foto se vedea doar alb negru si foarte intunecat (ca si cum ai fi noaptea intr-o camera intunecata). Dupa lipirea pinului a aparut culoarea si luminozitatea. Dar de ce nu vrei sa folosesti acel microcontroler??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sincer, nu cred sa mearga doar cu un PIC. E doar o parere, dar intuitiv mi se pare o sarcina mult prea grea pentru un PIC. Incearca totusi sa mai sapi dupa niste documentatie, cine stie peste ce dai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.