Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

web cam & LCD


Guest Munte

Recommended Posts

Stie cineva iesirile de la o camera web (inaite de controller) ? ,sau ati vazut vreun sait cu informati despre iesiri si cum se comanda o camera web (camera web pentru ca sant ieftine) ?Vreu conectez o camera web la un afisor LCD.Normal cu un PIC intre ele.Nu ma intereseaza refresul sigur o sa iasa mic .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

eu iti spun ce stiu.camera web culege prin senzorul C-MOS sau CCD informatia care este analogica. Dupa ce o culege poate fi transmisa unui tuner TV sau unui TV, am vazut camere vechi cu iesire RCA.Camere WEB acum trnforma informatia din analogic in digital si apoi le trnsfera prin port USB computerului. Stiu ca am cautat o data pe net si am gasit un controler de camera WEB era de la PHILIPS dar daca tu vrei sa sari peste ala sigur nu ai sa reusesti. Ala avea inclusiv memorie RAM din cite imi aduc aminte.La tine as incerca altceva si anume un contoler usb care sa comunice cu camera WEB si sa preia datele de la aceasta si sa le transfere unui LCD. LCD-ul oricum nu primeste semnal analogic ci digital deci nu are rost sa sari peste controler.

Link to comment
Share on other sites

Camera web nu o am inca , vreu sa o cumpar special pentru proiect.Am desfacut o camera web , mai demult si din cate i-mi aduc aminte din senzor ieseau cateva fire care intrau intrun controller ,din care iesea USB-u.Eu m-am gandit ca senzoru C-MOS sau CCD are un contrloller integrat si este comandat poate asemanator cu un LCD,nu vad dece sa scoata semnal analogic .Eu am vrut sa comand contrullerul de pe senzor cu un PIC (cum am nevoie) si sa elimin controlerul cu USB dar nu am gasit pe net informati care sa ma ajute.

Link to comment
Share on other sites

Senzorul nu are nici un controller integrat. Recent am lipit la o camera foto minolta un pin de la senzorul CCD si am vazut ca pinii vin afara direct de la senzor. Nu stiu iesirea cum este la senzorul asta CCD dar la cati pini are poate sa fie digital cred. Oricum fara acel pic lipit, pe LCD-ul de la camera foto se vedea doar alb negru si foarte intunecat (ca si cum ai fi noaptea intr-o camera intunecata). Dupa lipirea pinului a aparut culoarea si luminozitatea. Dar de ce nu vrei sa folosesti acel microcontroler??

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines