Guest INGINERU Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 Caut si eu o schema de irda pentru pc.Mai bine zis caut o schema de retea lan prin infrarosu. Am un laptop si as vrea sa ma conectez si eu la retea doar ca prin infrarosu.Are cineva vreo idee? Link to comment Share on other sites More sharing options...
one Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 Nu stiu daca IrDa si adaptor IR pt. retea e acelasi lucru.Din cate stiu, IrDa functioneaza la un moment dat numai intre 2 aparate. Poate ma insel. Oricum, viteza IrDa e prea mica fata de retea.Exista "placi" sau adaptoare LAN-IR, asa cum exista Wi-Fi sau bluetooth.Asta presupune toata reteaua sa fie IR.Daca transmisia nu necesita viteze mari, ci este doar o legatura seriala intre 2 PC-uri, dar IR, atunci se poate construi cate un adaptor 232-IR pentru fiecare PC si ar trebui sa mearga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bursucdabest Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 vreo schema imi da shi mie cineva? shi cu ce le potzi controla daka e prin com nu trebe ceva soft?mersi :smt003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MifTy Posted May 14, 2006 Share Posted May 14, 2006 pentru infraroşu pe serială (sau paralelă, sau USB, mai nou), caută schemele LIRC ( schemele sunt în meniul din stânga), şi varianta de windows WinLIRC, sau comercialul Girder... dacă e vorba de portul infraroşu de pe (orice) placă de bază de PC, vezi specificaţii şi un număr de linkuri suplimentare aici. atenţie, că astea sunt în general de telecomandă. sau de conectat celulare cu infraroşu (cu modificări... serioase dacă modifici un LIRC!!). pentru o conexiune de date stil reţea, las-o baltă (adică o să fie mai lentă decât o conexiune com-com), şi oricum, specificaţiile protocolului folosit indică superba inutilitate la aplicaţii de genul ăsta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.