Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator muzica/film pentru subwofeer


Recommended Posts

salutam ,Parerile sint impartite ; unii spun ca suburile cu astfel de comutatoare sint proaste , pentru ca nu pot sa redea ce trebuie ; alti spun ca este imposibil sa sune bine pe muzica si pe film , iar cei ce au pus astfel de comutatoare au mai multa grija de sunet .Eu vreau sa imi montez un astfel de comutator ; problema este ca in mod concret nu stiu ce face un astfel de comutator , din punct de vedere al sunetului .; ce limiteaza , ce taie , ce creste , etc . Cred ca este o problema de normalitate sunet in relatia muzica/film

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

La muzica ar trebui sa ne stea in gat tot ce se departeaza de intentia originara a artistului, de reproducerea cat mai precisa a instrumentelor muzicale, etc.In rest, "De gustibus non est disputandum", fiecare asculta cum vrea. Eu, dupa ce am auzit un standfloor puternic si de calitate, daca-mi pornesti subwooferul, imi cam vine sa "vomit". Imi aduc aminte cum fac 2 standfloare + amp. serioase pe 2012... a venit maica-mea saraca intr-un suflet de la 4 camere distanta, sa-mi zica ca nu-s intr-ale mele... subwoofer :ras:Sa nu te superi pe mine, e doar o parere personala... departe de a intentiona sa supar pe cineva!

Link to comment

inplementarea corecta a unui subwoofer intr-un sistem e relativ dificila.De bubuit e clar ca va bubui,problema e sa bubuie cum trebuie.Si eu prefer 2 incinte care sa sune cum trebuie,fara ajutor de la un subwoofer,pe muzica.Pe filme problema e putin discutabila.Multe filme au efecte sonore la fregvente destul de joase 25-30 Hz.Uneori chiar mai jos(cele foarte joase nu se mai aud efectiv dar se simt anumite trepidatii).Deci pe filme consider ca e utila prezenta unui subwoofer.(dar nu pocnitori de sisteme x.1 cu difuzoare de 4''-6.5'')Asta e parerea mea.

Link to comment

Adica sa inteleg asa : ca in mod normal pe muzica nu ar trebui sa avem subwofeer ; pe film ne trebuie sub ; cei ce fac suburi cu comutator muzica/film inseamna ca l-au incarcat fara motiv . Cine are nevoie de sub pe muzica , inseamna ca care boxele pe fata proaste .Poate asa o fi , dar sa va spun ceva ; sunetul unui wofeer de 10-12 inch este diferit de cel al unuia de 6-7 inch , exact cum spunea si user luci . Atunci de ce sa cred eu ca anumite boxe [nu stiu care ] se aud bine si nu au nevoie de sub ?Dupa parerea mea , cui ii place bass mai mult , are nevoie de sub ; cine prefera sunetul sec , nu are nevoie .tehnic , inca nu am inteles de ce pe muzica trebuie sa ii tai banda inferioara ? am mai gasit un sub cu comutator , respectiv monitor audio r370hd . Asta chiar are comutatorul in fata , sa il poti manipula usor . Ei se lauda ca de fapt ca au implementat 2 curbe de egalizare , una film si una muzica . Nu am gasit schema lor ca sa studiez ce fac concret .Cei de la yamaha , am vazut ca umbla la filtrul de subsonic , schimbind banda la partea inferioara .Ca pe film este nevoie de banda 20-30hz , o inteleg . dar ce nu inteleg este de ce pe muzica , taie aceasta banda .

Link to comment

deoarece pe muzica in general nu e prezenta.Foarte putine piese mai au ceva sub 35 Hz.Pe langa asta pe muzica esti tentat uneori sa inpingi volumul mai multe decat de ex daca vizionezi un film.Si un sub de 10'' de ex daca sa zicem merge la 100W(si se intampla deoarece de obicei nu exceleaza la sensibilitate), intra pasajul cu 25-30 hz. Ajunge la curse f mari si periculoase.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines