Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

[Q] Adaptor RS232-Ethernet


Guest bilbaro

Recommended Posts

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Exista cablu adaptor de la mufa DB9 la RJ45. Consta doar in niste sarme legate la cele 2 tipuri de conectori. Se intalneste la unele echipamente industriale care comunica pe interfata seriala dar au mufa RJ45 in loc de DB9, de obicei pentru portul de configurare.In link-ul dat exista suficienta informatie despre fiecare fir la ce pin trebuie legat. De obicei cablul vine cu furnitura echipamentului dar nu e obligatoriu. Se gasesc si cabluri gata facute, de cumparat.

Link to comment
Guest bilbaro

Multumesc pentru raspunsuri. Am gasit mai multe scheme pentru acest cuplaj dar pentru ce vreau eu se pare ca nu functioneaza. Testat, rezultat = 0. Iata imaginea pentru ce vreau sa-l folosesc: "Cuplare Optibox la router." Oare ce o fi in acea cutie?

Link to comment

Am intuit gresit. Exista si serial over IP, dar e cu totul altceva decat un simplu cablu.Ce nu inteleg eu este de ce vrei sa legi impreuna 2 aparate dintre care cel putin unul iti este necunoscut...

Link to comment
Guest bilbaro

Dupa ce am vazut ceea ce se afla in cutie mi-am dat seama ca este foarte greu de facut. In Romania nu se mai gasesc. Multumesc pentru link. Sa vad cat ma costa taxele postale si o sa comand unul. Sper sa mearga la ce vreau eu sa-l folosesc. Din cate vad eu acesta are RS232 "mos" si mi-ar trebui "baba", dar o sa-i schimb mufa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines