Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif Onkyo cald in stand-by


Guest bradu07

Recommended Posts

Guest bradu07

Salut, am un amplificator Onkyo A8640 si am observat ca ramane cald si dupa ce e in stand-by. l-am desfacut si i-am facut ceva poze poate e cineva sa-mi dea un sfat.Are o zona cu niste rezistente ceramice care frig fff tare cand e pornit, se vede in poze cele care sunt afumate pe placa de baza. Finalii sunt aproape reci in acelasi timp.Daca e cineva interesat sa ma ajute o sa pun si schema statiei ca o am intr-un pdf.Mai mentionez ca ea se aude f bine nu baraie, nu fasaie, nu pocneste, se aude perfect. S-au daca stie cineva un specialist prin brasov ar fi perfect.Mi-am adus aminte ca am masurat odata si am constatat ca oprita in stand-by ea consuma vreo 30-40 W de la retea si nu mi se pare normal.

Pun aici si manualul de service : http://www.zshare.net/download/85997769888a74c5/

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Salut, am un amplificator Onkyo A8640 si am observat ca ramane cald si dupa ce e in stand-by. l-am desfacut si i-am facut ceva poze poate e cineva sa-mi dea un sfat.Are o zona cu niste rezistente ceramice care frig fff tare cand e pornit, se vede in poze cele care sunt afumate pe placa de baza. Finalii sunt aproape reci in acelasi timp.Daca e cineva interesat sa ma ajute o sa pun si schema statiei ca o am intr-un pdf.Mai mentionez ca ea se aude f bine nu baraie, nu fasaie, nu pocneste, se aude perfect. S-au daca stie cineva un specialist prin brasov ar fi perfect.Mi-am adus aminte ca am masurat odata si am constatat ca oprita in stand-by ea consuma vreo 30-40 W de la retea si nu mi se pare normal.Pun aici si manualul de service : http://www.zshare.net/download/85997769888a74c5/

In manul nu am putut sa ma uit (nu pot downloada pe telefon manuale)dar parerea mea este ca aceste rezistente duc la ceva stab de tensiune.Acum ce inseamna calde depinde cum se ajunge la concluzia asta daca pui mana pe ele de la 40* in sus va parea cald .Cat despre consum de 40W in stby e foarte mare nu stiu cum a fost masurat.Problema rezistentelor s-ar lamuri mai usor daca am stii caderea de tensinue pe ele.Oricum eu as reface lipiturile la ele la cum arata placa eventual schimbate cu altele noi ar fi si mai ok.
Link to comment
Guest bradu07

Am masurat consumul cu un aparat care il bagi in priza si iti arata tensiunea , consumul, pret , tarif,etc, cumparat din PLUS. Este cat de cat ok , am masurat si eu asa prin sondaj aparatele din casa cam cat consuma in stand-by si la statia onkyo m-a lasat masca vreo 40 W in stand-by. De atunci il opresc de la buton.Cand e in stand-by rezistentele sunt un pic caldute dar odata pornita statia ele se incalzesc in timp de nu poti tine degetul pe ele , cele 2 mici si cele 2 mari apropiate.Asta la un volum destul de mic (maxim la ora 9) iar finalii sunt ca si reci. Condensatorii priviti din lateral nu sunt umflati.Nu stiu cum sa fac sa ma uit sub cablaj deoarece este prinsa in suruburi de sasiu si nu stiu cum s-o scot.Pe spate nu are niciun capac ca sa umbli pe-acolo.

Link to comment

daca lasati mai mult timp(3-4ore) aparatul in stand-by...traful de retea se incalzeste mult?daca nu eu cred ca acel consum e normal pentru aceasta statie ...daca ma gindesc bine chiar traful singur fara consumatori ar trebui sa consume ceva...e falsa ideia ca daca lasi un aparat in stand-by acesta trebuie sa consume sub un wat...nu mai vorbesc ca acest amplificator la putere maxima consuma cel putin de 5 ori mai mult...daca amplificatorul ar fi avut alimentare separata(alt traf) de stand-by si s-ar fi deconetat transformatorul principal de la retea atunci consumul ar fi mai mic...

Link to comment
Guest bradu07

Traful nu se incalzeste in stand-by doar cele 4 rezistenta raman putin calde. Poate stie cinva un meserias prin brasov sau aproape de brasov si are timp de mine ii sunt recunoscator.

Link to comment

acest amplificator are afisaj cu tub fluorescent (deci consum mare,fata de alte afisoare)...daca acel afisaj nu se stinge complect in stand-by ...(chiar si un punct daca apare pe el)atunci eu cred ca acel consum e normal...dar daca vreti sa-l vada un specialist nu va retine nimeni sa-l duceti la un service ...

Link to comment
Guest bradu07

Asa este are afisaj unde iti arata sursa si chiar a avut o problema mai demult in sensul ca la al treilea caracter imi aparea o liniuta(segment) in plus la orice sursa selectata.Adica daca puneai pe tuner litera N aparea ca un M din cauza acelui segmant in plus daca ma intelegeti. Bun dar de vreo saptamana culmea si-a reveni nu o mai are totul e normal.Ma gandeam daca pot sa-l anulez cumva si sa vad daca mai apare acel consum in stand-by.Tocmai de aceea as dori sa-l vada un specialist, dar problema e ca nu stiu sa existe asa ceva in brasov.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest bradu07

Am primit si verdictul: este de la releul acela de pe placuta cu sigurante din stanga (poza 4) care comanda prizele din spate. Au zis ca nu decupla de tot sau avea ceva in scurt in el. In fine au zis ca daca au ceva pe-acolo il schimba daca nu le-am zis sa-l anuleze ca nu ma deranjeaza daca nu mai merg prizele de pe spate.Au mai zis ca nu schimba sigurantele alea deoarece acum nu se mai vor incalzi deci nu mai e cazul. Inca nu stiu cat ma costa. Multumesc pentru sfaturi si incurajari.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines