Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiotehnika S-30B


Guest markerzero

Recommended Posts

Guest markerzero

Una din boxe are un fasait si cateodata cate-un brum , indiferent de canal , banui ca-s condensatorii din filtru(renumitii electrolitici sovietici) , dar nu le stiu valorile . Stie cineva ce valori au? Multumesc

Link to comment
Guest cristi-3

Salut!aceeasi problema o am si eu la amandoua.eu vreau sa elimin partea cu trz si cu led si poate sa le fac doua cutii noi, astea vechi sunt destul de deteriorate.referitor la valoarea pieselor(sunt tufa la lb rusa),de ex pe un con scrie 3,3MK si 160B asta inseamna 3,3uF la 160V?daca aveti idei sau sugestii despre construirea unor filtre noi(fara led) sau/si model de incinta va rog sa le impartasiti.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Va salut.

Am doua filtre din aceste boxe rusesti. Nu mai stiu cum au ajuns la mine, au cel putin 10ani. M-am gandit sa le pun la treaba, insa daca unul din ele arata bine, celalalt pare ars. Adica este negru in zona acelui semireglabil (chiar, ce e?). Nu le-am probat inca, insa imi amintesc vag ca pe asta negru s-a bagat semnal de pe un amplificator profesional puternic. Ce s-ar fi putut arde? Am sanse sa gasesc piese sa inlocuiesc? Chiar daca inca mai poate fi functional, nu imi place estetic.

Ma gandeam acum ca filtrele standard pe 2 cai nu au tranzistoare, leduri, semireglabili...As putea sa folosesc aceste filtre doar pentru scopul lor principal si sa dezactivez cele de mai sus? Adica sa ramana doar C,R si bobinele. Cum fac?

Orice idee ati avea, chiar vreau sa le pun in doua boxe cu 2 cai.

Pun pozele cu ala ars si cu schema (tot de pe forum).

Astept raspunsurile voastre.

Multumesc.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link to comment
  • 5 years later...

Sa fim seriosi. Probabil ca dupa 25 de ani sau peste si-au cam consumat resursa de viata. Eu am ascultat boxele astea pe un tesla 115 sau 116 (unul avea amplif si altul nu) inainte de revolutie, toate fiind noi. Se auzeau de mureai. Boxele veneau cu un model de kashtan mai nou, cu vumetru cu plasma, dar sunau mult mai slab pe Kashtan decat pe Tesla.

Pe Tesla se auzeau exceptional si cred ca avea 2X 10W sau 2X15W.

Azi nu le-as lua nici gratis daca au fost produse inainte de 90.

Acum daca mi-am stors memoria, mi-am amintit ca nici nu erau s30B erau s30 cu fata gri. Probabil ca modelul B e mai nou.

Link to comment

Am ascultat modelul s30B .  Parerea mea e ca sunt slabe , se aud aproape ca boxele de calculator de plastic, alea ce se pun pe masa langa monitor.  Eu nu le-as lua nici gratis

       Sa fim seriosi, am mai avut o pereche si in anii 2000 faceam chefuri cu ele. Insa atunci in tinerete am exagerat cu volumul si le-am distrus. Aveau un bas placut/pufos.

Link to comment

Asta am remarcat si eu  atunci. Cand le-am scos din cutie mi s-au parut niste glume proaste. Cand le-am agatat pe perete si au inceput sa zboare hartiile prin camera de la puterea aerului expulzat prin portul rotund, am cam ramas cu gura cascata. Aveau o dinamica extraordinara.

Link to comment

Ai cerut pareri, eu mi-am spus-o.

Tu nu esti serios. Cum sa faci chefuri cu boxa ce are diametrul difuzorului de doar 10 centimetri ?

  Alin nu cred ca ai avut ocazia sa asculti aceste boxe, faptul ca au driverul de 10cm nu inseamna ca nu suna bine si ca nu au putere.  Chefurile se tineau intr-o incapere de 4x5m si erau suficiente aceste boxe. In anii 2000 nu era asa oferta bogata asa cum este acum, intrii pe olx si gasesti mii de oferte cu boxe de toate tipurile. Si nu toata lumea avea banii necesari sa cumpere o pereche. Fiecare facea cu ce avea.....

Edited by turcu_dan
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines