Guest aiwa Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 pls are cineva vreo schema cu un amp ..sa il folosesc la calc...as vrea sa il fac singur..daca are cineva o schema si poate sa imi spuna ce componente imi trebuie (rezistente,bobine, condensatori) pt un amp de 2x ceva sau daca se poate 2x ceva +iesire sub...scuze daca sunt prea indicret..dar sunt noob in legatura cu electrice de astea...:| :smt005 Link to comment
C0B Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 se muta la amplificatoare.a se folosi functia search Link to comment
Bogdi16 Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 Dak nu cunosti piesele si vrei sa il faci singur.Slabe sanse sa reusesti ceva. Mai citeste pe forum sa mai prinzi cate ceva. Eventual cere ajutor de la o cunostiinta. S-au cumparati ceva kit si te joaca un pic.Bafta Link to comment
ICEMAN Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 vreau si eu un cal sa il folosesc la caruta... P.S....nu stiu cum se pune calul la carutapai oricarui amplificator ii poti injecta semnal de la pc, tape deck, cd player, mixer... etcdar daca nu sti sa faci cu ce te putem ajuta noi, habar nu amai nevoie de un minimum de cunostintze care nu se dobandesc in mai putin de 6luni de studiu intensiv ca sa faci ceva calumea :goodman: chiar nu te inteleg :prayer: fa frate ce sti sa faci... sau invatza daca vrei sa faci altcevaa invatza sa faci un amplificator nu este acelas lucru cu a invatza sa lipesti un fir la o priza... aia nu e electronicaasta intruneste un foarte numar de operatiunieu personal te sfatuies ori sa te pui cu burta pe carte si apoi sa faci ceea ce vrei daca ti mortis sa ai tu un amplificator facut de tine... daca nu cumpara unul... Link to comment
csl1131 Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 puteai sa il iei mai usor.. e doar la inceput...toti am fost la inceput....si nu toti am stiut ce e fac condensatorii si tranzistorii cand am facut primele montaje, luai numai si lipeai piesele ,si desii nu intelegeai cum functioneaza ele mergeau, pe urma cand ajungi al montaje mai grele cum sunt amplif audio pe tranzitori, si dupa ce mai studiezi atunci iti dai seama cum sta treaba..(cel putin eu asa am facut, la amplificatoare audio nu stiam nimic despre ele si cum functioneaza desii facusem vreoo cateva complete.....acum vreo cativa ani buni era asta...)cel mai bine e sa iei eventual niste kituri gata facute si sa le pui numai firele de la puntea redresoare+condensatori , deci tu sa mai pui numai firele, si atata.. mai citeste pe aici,vezi ca erau subiecte care o luau de la 0,tot aici pe la amplificatoare, si sunt cateva pagini de citit,dupa ce citesti alea, atunci o sa ai o idee ceva mai buna despre ce inseaman un amplificator(asa in mare) si despre ce va trebui sa faci.... Link to comment
luc Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 ca sa nu te descurajezi eu zic sa faci ceva cu un singur integrat.am exact ce iti trebuie,dar nu e neaparat sa ii faci si cablajul.integratul asta contine 4 amplificatoare si poti folosi cate ai nevoie .este la 12v are circa 20w pe canal si il poti alimenta direct de la sursa calculatorului.daca ai nelamuriri poti sa ma intrebi. Link to comment
ICEMAN Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 imi cer scuze daca a fost prea tare :yawinkle: uite aici la mine pe site ai cel mai simplu amplificator cu integrat este usor de facut deoarece integratul are 5mm intre fiecare pin de pe fiecare linie si nu necesita decat un condensator pe intrare si 2 de decupalare pe alimentare http://www.icemanaudio.lx.ro/electro/TDA1519A.html de asemenea poate fi alimentat de la sursa calculatorului Link to comment
Guest aiwa Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 mersi la toti si nu face nimic in legatura cu faptul ca m-ati luat tare...stiu ca e aiurea sa explici la un noob ce sa faci tre' sa mai fie si de astia ca mine :P Link to comment
Guest aiwa Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 luc vroiam sa te intreb daca amp asta care mi l-ai dat tu influenteaza cu ceva sursa...de exemplu daca se restarteaza calculatorul...chestii de astea Link to comment
luc Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 nu are de ce sa influenteze sursa cu nimic,amplificatorul va fi legat pe firul de 12v si unul la masa,pentru filtraj poti folosi un cond de 1000microfarazi la 16 v.integratul il poti fixa pe un radiator de aluminiu in interiorul compului si din comp sa iasa doar mufele de boxe.(sau amplificatorul poti sa il faci intr-o cutie separata. Link to comment
adi_0106 Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 nu are de ce sa influenteze sursa cu nimic,amplificatorul va fi legat pe firul de 12v si unul la masa,pentru filtraj poti folosi un cond de 1000microfarazi la 16 v.integratul il poti fixa pe un radiator de aluminiu in interiorul compului si din comp sa iasa doar mufele de boxe.(sau amplificatorul poti sa il faci intr-o cutie separata.si daca ii dai semnal din placa de sunet a aceluiasi calculator o sa asculti brrrrrrrrrr-uri de nu o sa iti vina sa crezi :toimonster: :toimonster: :toimonster: :toimonster: Link to comment
FIXVID Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 in loc de sursa ai putea cumpara un traf cum gasesti la piata...de ala la care poti sa schimbi tensiunea de la 1.5v la 12v... cumparal pe cel mai mareno sa scoti multi wati din amplif .. dar pt inceput e bunio am incercat unu care avea intensitatea de 1A la un casetofon de masina si a mers destul de bine :yawinkle: Link to comment
costy Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 mai bine cumperi o sursa separata sau cel mai bine faci un traf pe comanda si scapi de toate bataile de cap. Link to comment
luc Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 eu ma gandesc ca nu are bani prea multi pentru inceput,findca omul nu e sadic asa incat sa cheltuie vreo 2mil ca sa faca un sistem 2+1cand poate sa cumpere unul gata facut la 1 mil.eu unul am probat un tda 1562 pe iesirea de subwoofer a placii de baza si alimentat din sursa atx a pc-ului cu rezultate ok.nu a mai fost nevoie de urmatoarele componente:potentiometru,carcasa,transformator,punte.Cu un tda 8571 montat pe un cablaj de test(din ala cu gaurele gata facute)si o bucata de tabla din aluminiu ca radiator ,toata investitia s-ar ridica la vre-o trei sute de mii. Link to comment
Guest aiwa Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 daca a incercat cineva hp15w..cutia aia cu 3 tuburi de bass reflex parca era...saimi spuna si mie ce a iesit Link to comment
Recommended Posts