Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consum ridicat Golf 3 1.4


Recommended Posts

Buna,am un golf 3 cu motor de 1.4 tip ABD,anul fabricatiei 92, are cam 260 mi km.Consum in oras acum 12-13 L/100 Km ,consumabile schimbate(filtre ,buji,distributie ulei etc).Am observat ca mananca putin ulei,la 6-7 mi km completez cam 300 mL ulei.Nu mi se pare mult pt cati Km are.Asta vara ascoteam cam 6.5-7 l extraurban,si in oras in functie de trafic cam 8.5-9 L. Ma intreb daca e ok cat consuma acum,sau are ceva.Numai bine

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

porneste relativ repede,acum la minus 10 grade invarte asa vre 3 ture si o ia,cand am schimbat bujiile acum vreo 2 saptamani(am pus Beru cu 4 electrozi), au spus la service ca arata bine,toate 4 erau de culoare caramizie si erau uscate.

Faptul ca au toate o culoare caramizie inseamna ca fisele de la bujii as bune.Insa sincer sa fiu nu stiu daca culoarea caramizie e buna, eu bujiile cand mi le schimb , cele uzate au o culoare brun inchisa in jurul electrodului, nu caramizie.Stiu ca prin verificarea culorii bujiei acolo la electrozi se poate afla daca ai probleme la aprindere dar sincer nu mai tin minte fiecare culoare ce inseamna.deci nu pot sa ati confirm daca e bine sau nu culoarea caramizie.ai pus acelasi tip de bujii recomandate de producator? stiu ca sant bujii mai calde sau mai reci, fiecare pentru un anumit tip de motor, eu zic sa respecti exact recomandarile producatorului.AA mai e ceva! mi se pare ca ai injectie monopunct, dat fiind ca are ceva km facuti e posibil sa aiba injectorul uzat.am avut un passat din 92 si a trebuit sa ai schimb cuiul ala de la injector ca era uzat si baga prea multa benzina.Vezi daca la toba ai miros de benzina nearsa. Cu consumul de ulei stai foarte bine, e ok. si inca ceva: din cate tin minte aveai bujii cu 3 varfuri nu cu 4. nu stiu daca e bine sa pui cu 4.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines