Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
zg

Transformator de iesire pt Cl. A single ended

Recommended Posts

HELP!!!! Am nevoie de datele constructive ale unui transformator de iesire pt etaj final in clasa A single ended !!! (Miez, sectiune, Nr de spire primar, nr spire sec, prize, etc...)Impedanta de care am nevoie o stiu, dar cum pot calcula... Deasemenea m-ar interesa si un etaj final cu totul (schema+traf) facut, care sa stiu ca nu dau gres.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zg, eu am sa fac un etaj final in clasa A SE cu EL 84. Initial am vrut sa inlocuiesc cu PL 84 dar nefiind identice am renuntat. Intai fac rost de tuburi dupa care incep si eu. Am si un trafo iesire de la un radio Orizont, dar primarul e intrerupt si chiar n-am de gand sa-l repar. Deci in momentul de fata, ma confrunt cu mai multe probleme, asa ca activitatea se suspenda.

 

Veyi ca ai in link-ul asta o pagina scanata oin care gasesti cum sa calculezi trafuri SE si PP

http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic.php?t=5152

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incerc sa realizez un mic amplificator se (schema mai jos) si nu am decat un singur transformator de iesire de Rubin de prin 1960. Ma gandesc sa folosesc un al doilea (sau pe amandoua) de retea 220 la 6V. cu miezul mare, si la care sa remontez tolele. Secundarul e altfel dispus fata de unul de iesire adevarat. Impedantele si rezistentele ar fi similare. CINEVA A INCERCAT DEJA ASTA ? La ce rezultat sa ma astept ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

mai arhi45 nu mai stresa lumea cu acelasi anut de 4-5ori ca ii deranjant. apoi legat de topic, am eu un radio pe lampi , e facut de electronica, cu final el84 cam de 3w, in clasa a , iar eu vreu sa fac un amp cu el84 stereo, asa ca o sa desfac trafu ala si ii iau datele de bobinat. ca sa pot face apoi inca unul dar de dimansiuni mai mari :) daca nu ai rezolvat pin atunci , ti le dau si tie, nr spire, sectiune , tot ce o sa af;u :) bafta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, dar gandeste-te ca trafu ala a fost construit pentru altceva decat Hi-Fi, deci degeaba ii numeri spirele (ceea ce mi se pare o pierdere de vreme), traful a fost gandit sa reproduca o banda de frecventa care nu coboara foarte mult si nici nu urca foarte mult in frecventa, o putere de 3 W si nu 5 cat are de obicei un etaj cu EL 84 deci cu o anumita sectiune a miezului si un anumit nr de spire.Mai bine calculezi un traf de la zero ceea ce nu-i foarte greu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

adica de ce nu ar fi un traf de hi-fi .. ca un radio tot banda de frevente audio o scoate..... ca sa nu mai vb de faptul ca ala e proiectat de atata timp ca sa fnctioneze in orice conditii :)) eu am zis cam 3w. ca ns sigur cit scoate.. da o sa incerc cu un generator si oscoloscop sa vad cam ce banda de frecventa mere.... ca sa nu fim intleesi gresit dar din cite stiu eu banda de frecvente depinde f mult de amplificator... si de difuzor si de mai multi factori. e ADEVARAT CA DEPINDE SI DE TRAF.. dar nu o sa auzi diferenta. garantat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare!!!! Am facut finalul in clasa A cu EL 84, gasind doua traf-uri de iesire de la radiouri , si suna absolut incredibil. Eu mai am doua amplif-uri cu tuburi , unul push pull cu EL84 de 10W si unul Ultraliniar Push Pull cu 6P3S de 25W, dar asta mic de circa 3W pe canal le bate de departe la banda audio si la caldura si finetea detaliului sonor. Pur si simplu auzi sunete noi... Vreau sa spun ca am incercat cu trafo cadre si suna f bine, e drept cu o usoara scadere a nivelului la inalte, si cred ca si unul de 220 daca pui ar merge...dar ideal suna cele din radioreceptoarele cu tuburi , vechi.... Acum muncesc la cutie pt el...poate imi spune cineva unde imi pot confectiona cutii faine, as fi recunoscator....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo tie.Scaderea frecv.inalte se datoreaza trafului de iesire si calitatii tolei respective.In timp,daca ai sa poti ar fi ideal sa inlocuiesti traful cu unul facut ca lumea,cu tole cu siliciu orientat si sa vezi cam cit intrefier lasi pentru tole EI.Si mai bine ar fi sa-ti faci rost de miezuri de tip C sau dublu C,dar acolo intervin alte probleme legate de imbinare.Oricum te felicit.Asta a fost si primul meu proiect..Daca ai ceva banuti de bagat in cutii,si asa ar trebui sa faci,sa fii atent la detalii ca sa iasa ceva super.Bafta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.