Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot pune un modul de banda larga la un TV Philips?

Guest xti000

Recommended Posts

Am mai discutat despre respectivul TV aici:

http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic ... ght=#35696

Este vorba de modelul 27CS6896/10R.

Are numai banda scurta si hyperbanda si as vrea sa-i pun si un modul de banda larga pentru ca sunt o droie de posturi interesante pe care nu le prind. :(

Daca m-ar putea ajuta cineva cu un tutorial ar fi mai mult decat OK.

Mutumiri anticipate !

PS: Posed: pistol de lipit, fludor, colofoniu, multimetru digital :)

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Tavi

4

• johnny79

3

• luc

3

• mircea626

3

Top Posters In This Topic

pe linga selector de canale(care tre sa il adaptezi),tre sa faci procesorul sa caute in partea de hiperbanda.ceea ce la sasiul asta nu se poate.singura posibilitate este sa ii schimbi programatorul cu unul care poate face asa ceva.nu cred ca merita bataie de cap indiferent de cit de bun ar fi in rest.

stai asa:eu nu am vazut schema,spunemi un lucru.are selector cu sinteza sau analogic?daca e selector analogic nu trebuie nici o modificare,il schimbi cu unul banda larga si gata,daca e cu sinteza pa-pa.

daca citeai mai atent topicul initial, ai fi vazut ca este cu procesor MAB ceea ce implicit inseamna ca are cautare pe canale solutia convertorului este nerecomandatacea mai buna solutie este sa ia un tv cu hyperbanda , gaseste pe alese de la 2.5 mil in sus :rock:

Convertorul FIF-UIF transpune programele din hyperband in UIF(afisaj mab8461 21-69).Dracia e ca acest convertor e scump(cam 1mil.).Si vorba l;ui TARA la 2,5mil. gasesti la second tv. klumea.

Convertorul FIF-UIF transpune programele din hyperband in UIF(afisaj mab8461 21-69).Dracia e ca acest convertor e scump(cam 1mil.).Si vorba l;ui TARA la 2,5mil. gasesti la second tv. klumea.

si pe langa cel 1 mil nu are nici calitatea care ar trebui

cea mai buna solutie este sa ia un tv cu hyperbanda , gaseste pe alese de la 2.5 mil in sus :rock:

pai hyperbanda are, banda larga vroiam eu sa-i pun....:(intre timp ai mai sapat si eu pe net si am vazut ca solutia cu convertorul nu e tocmai buna. pretz ridicat, calitate slaba.Da' procesorul ala nu poate fi inlocuit cu altul?E drept, cautarea o face singur pe niste canale numerotate de la 00 la 99.Eu prind posturile de pe banda scurta de la 05-22 o parte si de la 78-99 cealata parte. intre 28-45 (parca) e hyperbanda ( am si aici vreo 4-5 posturi). Restu e gol.Is foarte atasat de respectivul TV :(

ce tare esti :goodman: are hyperbanda si vrei sa ii pui banda larga restul ala care e gol e uhf-ul , nu e hyperbanda deci : nu se poate la tv-ul tau sa ii pui hyperbanda si asta este :prayer: incearca sa te atasezi de un tv cu hyperbanda :smt006

N-are rost sa te contrazic, probabil ca esti mai in tema ca mine.De la ce m-am luat cu hyperbanda: operatorul de cablu la care sunt, are un post propriu de emisie pe care la un moment dat apar toate posturile pe care le are, aranjate pe canale (Cxx, Sxx) in dreptul carora sunt trecute si frecventele. Tot acolo zice:posturile de la x la y se prind pe toate TV, posturile de la y la z se prind pe Tv cu banda larga (alea de nu le am eu), posturile de la a la b sunt pentru retelele modernizate si se prind pe TV-urile cu Hyperbanda (si pe astea le receptionez). De aici toata treaba. :smt102

uite o soluti simpla:dar sa nu te superi pe mine. pui un selector cu gama de frecventa cea mai larga iar cautarea programelor o faci cu un potentiometru multitura.potentiometru il alimentezi de la 33v iar cursorul il pui la pinul vt al selectorului.bafta :rolleyes: