Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
pid

incinte pal melaminat

Recommended Posts

se poate lipi palul melaminat (cred ca asha se zice la cel cu furnir pe el) cu vre-o solutie?stiu ca exista pal nemelaminat si e mai ieftin..... dar trebuie sa fac ceva mobila prin casa si raman cateva bucati de pal shi parca nu ash cumpara o coala intreaga de pal doar pentru un subwofer........nici nu ash vrea sa dau stratul de melamina jos unde trebuie lipit caci nu prea mai ies dimensiunile ok!ceva sfaturi sau trebuie sa iau coala intreaga de pal nemelaminat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am folosit Bison Kit pentru lipirea PAL-ului melaminat. Chiar daca am pus si suruburi cred ca era suficient acest lipici. Am incercat sa dezlipesc o bucata facuta de proba si s-a dezlipit cu rupturi de material. Bison KIT-ul trebuie sa fie galben si are miros de diluant(acetona), E un amestec de prenadez cu silicon clasic la consistenta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am folosit Moment Wood super 3 si am avut aceleasi rezultate ca si bogdan69 la dezlipirea bucatii:pur si simplu a dezlipit ( rupt ) melamina de pe pal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru imbinarea placilor din pal se pot folosi dibluri. Am un amic care lucreaza la o fabrica de mobila si imi mai face cate o cutie cand am nevoie si am constatat ca metoda e f. buna.Aracetul este un bun adeziv, daca e de calitate. Asta cu "s-a dezlipit melamina" e universala, oricum palul e un material destul de slab d.p.d.v. al rezistentei si un adeziv in general lipeste mai bine decat ar fi lipite intre ele fragmentele, aschiile de lemn din PAL.Eu insumi am confectionat candva mese de biliard si imbinam ramele cu aracet. Intrucat a trebuit sa montez o masa undeva si nu era spatiu pentru a o introduce, am demontat rama, bineinteles s-a dezlipit melamina si a fost destul de greu sa o fac la loc fara sa se cunoasca. De fapt, nu am mai reusit sa o fac sa arate cum era.Asta cu aracet. Asa ca solutiile scumpe, a caror calitate nu o contest, pot avea echivalent in altele mai ieftine. Deseori anumite firme scot sub nume diverse produse traditionale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Decat sa folosesti adeziv mai bine folosesti holsuruburi sau eurosurburi (niste suruburi sbeciale pt lemn) sunt doua posib cu coltare metalice (se gasesc la orice magazin de mobila depozit de pal )pe care le prinzi cu nishte holsuruburi sau folosind eurosuruburi dai gaura in ambele placi si bagi surubul mie mi se pare mai eleganta metoda cu holsuruburi si in plus poti sa le desfaci de cateva ori fara sa se strice nimicp.s. iti trebuie bormasina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adezivul se poate folosi pentru etanseizare, plus ca daca lacile sunt prinse cu holtzsuruburi creste rigiditatea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.