Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte pal melaminat


pid

Recommended Posts

se poate lipi palul melaminat (cred ca asha se zice la cel cu furnir pe el) cu vre-o solutie?stiu ca exista pal nemelaminat si e mai ieftin..... dar trebuie sa fac ceva mobila prin casa si raman cateva bucati de pal shi parca nu ash cumpara o coala intreaga de pal doar pentru un subwofer........nici nu ash vrea sa dau stratul de melamina jos unde trebuie lipit caci nu prea mai ies dimensiunile ok!ceva sfaturi sau trebuie sa iau coala intreaga de pal nemelaminat?

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu am folosit Bison Kit pentru lipirea PAL-ului melaminat. Chiar daca am pus si suruburi cred ca era suficient acest lipici. Am incercat sa dezlipesc o bucata facuta de proba si s-a dezlipit cu rupturi de material. Bison KIT-ul trebuie sa fie galben si are miros de diluant(acetona), E un amestec de prenadez cu silicon clasic la consistenta.

Link to comment

Pentru imbinarea placilor din pal se pot folosi dibluri. Am un amic care lucreaza la o fabrica de mobila si imi mai face cate o cutie cand am nevoie si am constatat ca metoda e f. buna.Aracetul este un bun adeziv, daca e de calitate. Asta cu "s-a dezlipit melamina" e universala, oricum palul e un material destul de slab d.p.d.v. al rezistentei si un adeziv in general lipeste mai bine decat ar fi lipite intre ele fragmentele, aschiile de lemn din PAL.Eu insumi am confectionat candva mese de biliard si imbinam ramele cu aracet. Intrucat a trebuit sa montez o masa undeva si nu era spatiu pentru a o introduce, am demontat rama, bineinteles s-a dezlipit melamina si a fost destul de greu sa o fac la loc fara sa se cunoasca. De fapt, nu am mai reusit sa o fac sa arate cum era.Asta cu aracet. Asa ca solutiile scumpe, a caror calitate nu o contest, pot avea echivalent in altele mai ieftine. Deseori anumite firme scot sub nume diverse produse traditionale.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Decat sa folosesti adeziv mai bine folosesti holsuruburi sau eurosurburi (niste suruburi sbeciale pt lemn) sunt doua posib cu coltare metalice (se gasesc la orice magazin de mobila depozit de pal )pe care le prinzi cu nishte holsuruburi sau folosind eurosuruburi dai gaura in ambele placi si bagi surubul mie mi se pare mai eleganta metoda cu holsuruburi si in plus poti sa le desfaci de cateva ori fara sa se strice nimicp.s. iti trebuie bormasina

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines