Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistente balast

ghimpe--

Recommended Posts

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ghimpe--

7

• visinica

6

• lorik199

1

Top Posters In This Topic

Am calculat bine dar am scris gresit :jytuiyu Am nevoie de rezistente de 12,75ohm.Motoarele (unipolare) au 3,6v si 0,8A. Le voi alimenta cu 24v =>(24-3.6)/1.6 = 12.75ohm1.6*1.6*12.75 = 32.64WO sa incerc cu nichelina, multumesc! :freaza:

Sunt la inceput cu motoarele pas-cu-pas, dar pe forumul dedicat controlerului construit de mine, se recomanda sa se foloseasca aceasta formula intrucat intr-un moment dat pot fi alimentate simultan 2 bobine, astfel dublanduse curentul. Cum functioneaza exact controlerul nu cunosc, abia am reusit sa strang ceva piese sa pot testa un motoras.Intrebarea initiala era daca pot folosii nichelina pentru rezistoare, imi era frica ca isi schimba rezistenta la cald....

Aici: http://pminmo.com/PMinMOwiki/index.php5 ... 42_Chopper zice asa: "Since the TACHU42 board is a 2 phase on driver both phases draw current equally, thus a 1.6A/phase motor with both phases on draws 3.2A total current".

Ce-i drept, pe motor nu se specifica daca acei 0.8A sunt doar pe o faza....

Am testat (pentru perioada scurta) motorul la 1,4A si nu am observat nimic suspect, motorul a ramas rece.

ai inteles gresitpune R = 25.5 W = 16.32si cauta pe adelaida ceva asemanator ca sunt ieftine parca 2 lei bucparca am vazut ceva la 17 wati la 28 ohmiasa trebuie sa mearga fierbintieventual pune un ventilator micsucces