Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

P-Audio boys Please Help Me !


Guest sylver69

Recommended Posts

Guest sylver69

Vreau sa imi fac 2 horn-uri cu difuri P-Audio, cred ca de 15"(poate 18), si 2 sateliti. Amplificare voi avea 2 canale cu IPA800 (daca imi gasesc condensatori pentru alimentare). In principiu la sateliti ma descurc dar cu hornurile e buba. Puteti sa imi recomandati ceva incinte pt difurile respective (oricare ar fi ele)? Am tot citit pe forum dar nu am vazut ceva, cum ca, s-ar putea calcula in fct. de param difului o incinta tip horn.Daca ma puteti ajuta v-as fi foarte recunoscator.

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

din ce am citit eu pe aici ... un difuzor ca sa poata fi pus in incinta horn trebuie sa aiba un motor puternic pt a nu pierde controlul membranei -> ducand la distrugerea difuzoruluipt mai multe detalii discuta cu NEXUS_3 ...... el cunoaste chestiile astea :yawinkle: bafta !!!!

Link to comment
Guest sylver69

Poi eu sper sa ii sara in ochi topicul meu si sa ma ajute. Astia de la P-Audio au scule destul de bune si de puternice....Eu astept...O sa vad ce iese :P. Si faza cu motorul puternic nu e 100% true (sau fac chinezii motoare puternice?). Am 2 hornuri cu 2 difuri de 12" de la Kon, Pa1270-2K daca nu ma insel, si pot sa spun ca am fost uimit de ce am facut cu ele intr-un spatiu marisor. Au mers superb, desi nu m-am asteptat.

Link to comment

Eu as avea o mica obiectie la acel proiect .In opinia mea , ar fi fost mai bine sa se fi facut o singura fanta de bass-reflex in prelungirea hornului . Totusi , amplasamentul rezonatoarelor in horn este o decizie controversata .Hornul este destul de mic si nu cred ca va permite undelor de 40 ~ 50Hz sa iasa de acolo .Daca il concepeam eu , cred ca as fi pozitionat rezonatoarele pe fata incintei .Raspunsul ar fi mai bun in joase si mai aliniat in timp . Se stie ca rezonatoarele "cinta" mai in urma decit difuzoarele . Daca ar fi puse pe fata,intirzierea ar fi compensata intr-o oarecare masura .Anyway , este doar o idee .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines