Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

microcontroler conectat la internet


Guest adytza18

Recommended Posts

Guest adytza18
Ce trebuie facut ca un microcontroler sa poata primi comenzi prin internet si la randul lui sa actioneze mai multe servo-uri sau alte dispozite ? de preferat sa aiba o conexiune wireless la internet. As vrea sa pot controla o masina radiocomandata , dar cu mai multe comenzi , nu numai 4 (fata-spate, dreapta-stanga), de ex. un excavator sau o basculanta la scara de 1/14 1/10 si cu webcam wireless sa pot primi imagini real-time. Pe net am gasit mai multe proiecte in acest sens dar din pacate nu se pot cumpara din diverse motive ( nu mai sunt in stoc sau au renuntat la productia lor ). 1. http://www.charmedlabs.com/index.php?op ... view&id=29 . 2. http://www.wifibot.com/index.html . 3. http://zedomax.com/blog/2009/12/09/diy- ... ok-rc-car/ . o solutie care mi-a atras atentia este un mini server wifi care opereaza cu linux http://www.jokerracer.com/blog/2009/11/ ... ntern.html . . sunt pasionat de automodele mai ales de cele de constructie. :d . Cate masinute pot fi controlate simultan fara ca sa interfereze comenzile (la frec de 2.4 ghz) ?.
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Sa fie compatibil cu arhitectura X86, sa stie protocolul Ethernet...probabil doriti un webserver, adica un montajel care sa stea intr-o cutie, de exemplu in varful unui stalp, sau oriunde in retea, si sa raspunda(macar) la ping, nu? Cu comandatul unei masinute mai greu...

http://www.atmel.com/dyn/resources/prod ... oc2396.pdf

http://www.ethernut.de/

Link to comment
Share on other sites

Guest lucian75

Cauta arduino,are wireless whield,xbee shield se numeste,plus multe altele,bluetooth,motor shield etc. De asemenea sa sti k arduino are iesiri analog si digital,pwm adica acelasi sistem in care primeste de ex servourile comanda de la receiver. Cred ca asta e solutia la problema ta.

Link to comment
Share on other sites

Guest adytza18

multumesc mult pt raspuns . Cat despre cate masinute rc pot fi comandate simultan am aflat ca maxim 16 pe 2.4 ghz si pe fm 2 sau 3 simultan. Poate prin wifi pot fi comandate mult mai multe (fiecare placa arduino wireless va avea propriul ip ) si nu vor fi probleme cu receptia semnalului.

Link to comment
Share on other sites

Guest viorel26

Salut,

 

Si eu zic ca Arduino este cea mai buna solutie, este foarte simplu de folosit si foarte extensibil. Exista o multitudine de modalitati de comunicare, dupa cum zicea si Lucian, Ethernet prin fire, WI-FI, Bluetooh, XBee, radio, 3G / GSM, si cred ca mai pot gasi :)

 

In cazul tau (vrei sa controlezi mai multe masinute in acelasi timp), in opinia mea cea mai buna solutie ar fi ca mai jos :

 

- un Arduino UNO conectat prin Ethernet cu fir (sau WI-FI) la internet, functionand pe post de server web (vezi aici -http://www.tehnorama.ro/arduino-server-web - cum se face asta)

 

- un transmitator RF (radio) conectat la acest Arduino

 

- pe fiecare masinuta in parte cate un Arduino Mini + un receptor RF

 

Mai departe, Arduino conectat la internet primeste mesaje la tine. Fiecare mesaj contine undeva si id-ul masinii careia i se adreseaza. Mai departe, Arduino trimite acest mesaj prin radio catre toate masinile. Fiecare Arduino Mini (de pe fiecare masina) va receptiona mesajul (prin receptorul RF), il va decoda, si doar acea masina care isi recunoaste ID-ul il va si executa, in timp ce restul il vor ignora.

 

In felul asta poti controla in principiu oricat de multe masini (cateva zeci, oricum), iar fiecare masina va putea executa oricat de multe tipuri de comenzi.

 

Ca bani, eu zic ca prin RF+placa Ethernet iesi cel mai bine. Ar fi asa :

 

1 X Arduino UNO - 119 RON

1 X Placa Ethernet - 208 RON

1 X Transmitator RF - 14 RON

N X Receptor RF - 28 RON ( N - numarul de masinute)

N X Arduino Pro Mini - 85 RON (N - numarul de masinute)

 

Viorel

Link to comment
Share on other sites

Guest adytza18

Multumesc , acum cand voi face rost de bani imi voi procura tot ce este necesar si voi incerca ... sper sa fie cat mai curand ..... intre timp voi cauta magazine online de specialitate care au aceste componente. mai greu de gasit arduino pro mini.

Link to comment
Share on other sites

Guest viorel26

Nu e greu de gasit Arduino Mini :) Eu am pe stoc in momentul asta cam 50 de bucati. Ai de la mine un mesaj privat cu link-ul magazinului de unde ti-l poti comanda.

Link to comment
Share on other sites

Guest adytza18

Cum voi face rost de bani am sa dau comanda. Sunt tare curios daca voi reusi . Mai am multe intrebari, dar mai intai sa achizitionez partea hardware. :d

Link to comment
Share on other sites

Guest viorel26

Eu zic ca mai bine ne auzim la un telefon inainte, poate mai gasim si alte solutii si pt hardware daca mai vorbim :)

Link to comment
Share on other sites

Guest adytza18

Am mai facut cateva cercetari cu privire la componente si am aflat despre placa ethernet shield ca suporta simultan maxim 4 conexiuni de la web clienti http://arduino.cc/en/Main/ArduinoEthernetShield

http://www.itp-redial.com/wiki/index.ph ... cal_Object . As fi vrut sa pot controla mai mult de 4 masinute, de exemplu - 8 masinute, 8 prieteni ,aflati in locatii diferite, fiecare in fata unui pc conectat la internet si 8 masinute aflate in acelasi spatiu (garaj , camera) folosind doar o placa ethernet, o placa arduino, 8 transmitatoare, 8 receptoare, 8 arduino mini pro, toti actionand cate o masinuta in acelasi timp(fiecare cu masinuta lui, gen joc multiplayer) . dar cred ca va trebui inca o placa ethernet si o placa arduino setate adecvat, insa devine destul de costisitor si necesita un volum de munca mai mare . Exista si alte solutii ? Shield-ul xbee accepta mai multe conexiuni ? Ma gandesc ca, la fel cum au realizat arduino mega 2560 care are 54 de pini digitali pt a controla mai multe servouri, fata de 14 pe care ii are o placa arduino uno, pot realiza un ethernet shield care suporte mai mult de 4 conexiuni.

Link to comment
Share on other sites

Guest viorel26

Salut,Well, faptul ca poate accepta 4 conexiuni simultan NU inseamna ca doar patru oameni pot folosi placa, si restul stau pe afara. In comunicarea peste HTTP, conexiunile se inchid si se deschid relativ des. Spre exemplu, atunci cand navighezi pe Internet, serverul web care hosteaza un site deschide o conexiune atunci cand incarci o pagina, dar imediat ce pagina s-a incarcat, conexiunea respectiva este folosita de altcineva. Ce vreau sa zic, este ca placa Ethernet proceseaza 4 client IN ACELASI TIMP, dar imediat ce unul dintre clienti a terminat de trimis o comanda, intra al cincilea care trimite si el, apoi al saselea, apoi iar primul, si tot asa. N-am facut teste inca personal in zona asta, dar promit ca saptamana viitoare cand primesc pe stoc placi Ethernet fac niste teste de incarcare pe o astfel de placa (simulez 10 clienti care fac cereri si masor timpul de raspuns pentru fiecare cerere). Postez rezultatele aici.XBEE nu functioneaza prin Internet, este asigura conexiuni locale (intr-o camera si atat). Nu ai cum sa renunti la placa Ethernet si sa inlocuiesti cu XBEE.Alta solutie ar fi sa folosesti un calculator PC pentru interfata catre Internet (practic in locul placii Ethernet pentru Arduino). Asta va insemna sa tii un calculator PC pornit tot timpul, si sa conectezi Arduino la PC prin USB. Astfel, un server web instalat pe PC va primi cererile web din Internet, si atunci sigur nu mai ai nici o problema :)Viorel

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines