Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inertor + lampa CCFL. Cum sa le fac sa functioneze?


Recommended Posts

Am un invertor si un tub CCFL dintr-un PDA model mai vechi (ceva HP parca). Cum pot sa-l pun in functiune? Cred ca ar fi perfect pentru iluminarea tastaturii noaptea sau chiar a biroului (nu-mi trebe mult lumina decat sa mai gasesc una alta). Atat modulul si CCFL-ul sunt functionale, insa nu m-am gandit sa masor tensiunile inainte de dezmembrare, acum e prea tarziu.

Multumesc!

 

Poze cu cablajul fata/verso.

 

http://picasaweb.google.com/lh/photo/7d11YJ_Bb5w7zvX32QupxA?feat=directlink

http://picasaweb.google.com/lh/photo/nChCW_EFLdhfzaSnshYEWg?feat=directlink

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

@vasile eugen - Firele acelea duc la lampa.

 

Alimentarea "vine" pe pini diodei 99% :da dar cred ca mai lipseste ceva important, nu vad de unde primesc semnal finali....cred ca lipseste controlerul, care venea in dreapta jos, sau era doar mufa si primea semnal din alta parte, cert este ca nu cred ca ai cum sa il pui in functiune doar asa.

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Incearca sa ridici sch,semiconductorii smd sant notati dupa un cod.Dar poti sa scrii in scn exact ce scrie pe piesa si denumirea ei(de pe PCB) ,iar alaturat sch o poza cu PCB.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines