Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat Whirlpool AWM807 nu stoarce, nu are putere


Recommended Posts

Ma intereseaza ce tip de motor are aceasta masina. Presupun ca tip curea+fulie si ca e slabita. Masina este veche, a mers bine, nu a fost folosita mai multe luni de zile, si acum trebuie "reinviata". Presupun ca este cureaua, dar as dori sa stiu si daca poate fi un condensator de pornire, releu centrifugal, etc., ca sa fiu pregatit cand o deschid. Masina merge fara rufe, stoarce etc, dar cu rufe tamburul nu se invarte decat pentru agitare in timpul spalatului su nu e clar daca asa cum trebuie (s-ar putea sa alunece cureaua?).Cam la ce sa ma astept? Stie cineva? Masina tr. sa "tina" pana se procura una noua. Merita sa investesc intr-o curea daca e nevoie sau sa o tensionez pe aceasta, poate chiar un condensator de motor, dar nu mai mult.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Nu ai nici "releu centrifugal",nici condensator...reglajul turatiei se face electronic,cred ca cel mai bine e sa desfaci capacul si te lamuresti daca e cureaua, sau defectul e mai "adanc"...treaba de 5 minute(pana la urma si fara s-o desfaci iti dai seama dupa zgomotul de la motor daca intra pe turatie de stoarcere,sau se mentine pe stoarcere turatia de la agitare)Cine crezi ca poate ghici mai bine decat tine ce e acolo, cu masina desfacuta in fata ? :rade:

Link to comment

AWM807 este de tip "vechi" cu programator mecanic si motor CA cu condensator, termostat bimetalic. Nici pomeneala de electronica, chiar si becurile din panou sunt neoane.

 

Am miscat si 'reasezat' papucii de conexiune de pe condensatorul motorului si de pe programator si merge brici. Cureaua e intinsa si ca noua (masina are minimum 5 ani vechime). Singurul minus este stoarcerea care atinge numai 500 rot/min, cam slab pentru astazi.

Link to comment

Mc pentru manual. Am gasit intr-adevar condensatorul motorului la 7uF (tr sa fie 16uF, asa scrie pe el). L-am inlocuit si merge foarte bine. I-am spritzat si niste spray de curatat contacte in programator ca sa fiu linistit. De asemenea a fost inlocuit zavorul electric. Cred ca va tine inca 1-2 ani cel putin. Fata de cele 'electronice' este facuta 'ca pe vremuri' desi suspectez presostatul de nivel (umple prea mult la setarea de 1/2). Mdeh, boli de batranete. :jytuiyu

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines