Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme hidrofor


Guest pcosmin

Recommended Posts

Guest pcosmin

Salutare!Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu niste informatii privind depanarea unui hidrofor clasic cu capacitatea buteliei de 20l. Hidroforul il am instalat la tara si in ultimul timp se comporta ciudat, in sensul ca atunci cand este in lucru, pompa functioneaza 1-2 sec apoi se opreste 1-2 sec si iar porneste 1-2 sec si tot asa (asta doar cand folosesc apa in casa). Eu ma gandesc ca presostatul ar fi de vina ca nu mai cupleaza cum trebuie (poate datorita si faptului ca apa este dura si se depune piatra). M-am mai gandit la o varianta, ca poate butelia o fi pierdut presiune. Rog cine se pricepe sa ma sfatuiasca ce ar trebui sa fac ca sa rezolv problema (in afara de a merge la service - ca hidroforul e iesit din garantie :da )Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

In mod sigur a pierdut presiunea pe membrana buteliei,e caracteristic defectul...putin probabil sa fie din presostat.Cu robinetii de consum deschisi,scos din priza, se reface presiunea pe butelie si pe urma se baga in serviciu-trebuie verificat si ventilul montat pe supapa buteliei,e de tip auto in cele mai multe cazuri,mai cedeaza nervos dupa un timp de folosire,dupa cum poate fi si membrana fisurata,dar acest defect se observa usor pt ca nu se poate presuriza butelia.Daca ai pompa cu manometru,baga macar 1-1,5 bar si vezi daca se mentine acea presiune,defectele generate de presostat se manifesta de regula in modul ca ori nu mai porneste la scaderea presiunii,ori nu mai opreste la atingerea presiunii presetate,ori spui ca in momentul cand nu ai consum de apa, sta cuminte,deci presostatul isi face treaba.

Link to comment
Share on other sites

Guest pcosmin

Multumesc pentru sfaturi ... am sa incerc manevra cu scos hidroforul din priza si deschis robinetii ... revin cu detalii mai tarziu!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest similie

daca membrana este fisurata sau sparta,in momentul in cate apesi pe supapa de la butelie {in cazul in care mai este un pic de presiune de aer in butelie} va arunca in afara cativa stropi de apa sau chiar mai mult.daca nu membrana este in stare buna si nu ramane decat sa refaci cu o pompa de mana sau un minicompresor presiunea de 1.5 atm in butelie.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest pcosmin

Salutare!Tocmai acum 2 zile am reusit sa ma ocup de hidrofor (am lasat sa treaca gerul :da ). Problema am rezolvat-o bagand presiune de 1,5 bar, dar am constatat ca atunci cand dadeam la pompa, apa din butelie bolborosea, iar cand am scos furtunul de la pompa ca sa ii pun capacul la ventil, a iesit putina apa. Am repetat aceasta manevra si pe un hidrofor (la rece - adica neconectat la retelele de apa si electricitate) ce il am de rezerva (depozitat intr-o magazie). Cu acesta din urma am patit la fel, in sensul ca bolborosea apa din butelie, iar pana la urma m-am decis sa ii scoat apa din el prin acel ventil (am scos vreo 5-6l). Acuma, eu banuiesc ca acele basici de cauciuc sunt fisurate din moment ce scapa apa prin ventil, dar ideea e ca hidroforul care e deja montat la retea si caruia i-am bagat presiune, functioneaza foarte bine. E recomandat sa schimb basica aia de cauciuc? Se gaseste oare de cumparat prin magazine?

Link to comment
Share on other sites

La ambele rezervoare ai balonul spart. Se gasesc in magazine gen dedeman. Vezi sa corespunda cu rezervorul; 99% sunt de 24 de litri si am mai vazut si de 50 de litri.Se scoate pompa de sub tensiune, se inchid robinetii de izolare (sa nu curga prea multa apa) si se demonteaza racordul flexibil de la butelie, apoi cele 6-8 suruburi care fixeaza flansa pe butelie. Se extrage balonul, se curata rezervorul (se sterge cu carpa eventuala mizerie, si apoi pana se usuca. Se inlocuieste balonul, se insurubeaza prinderile flansei la loc. Se face presiune in spatele balonului, cu pompa cu manometru sau cu minicompresorul (acest gadget e destul de raspandit; daca nu puteti trage masina sau un acumulator langa rezervor, puteti demonta rezervorul si sa-l deplasati langa masina. Totusi poate e mai simplu sa dati cateva pompe).In final se monteaza racordul flexibil (e recomandat sa schimbati garnitura racordului olandez)SuccesPS Acum functioneaza deoarece exista un volum de aer care preia variatiile de presiune, insa faptul ca apa vine in contact cu peretii metalici ai buteliei nu e "sanatos", atat pentru utilizator cat si pentru butelie.

Link to comment
Share on other sites

Guest pcosmin

Multumesc de informatii .... am sa caut in magazine basica aia de cauciuc. Eu am un hidrofor mic, butelia avand capacitatea de 10l (cam cat umplii o galeata)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines