Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Panasonic TC21B3EE -sasiu M15M- defect BV


Guest logan

Recommended Posts

Salut am un Tv Panasonic model TC21B3EE sasiu M15m care are o anomalie la baleiajul orizontal si anume in partea de jos a ecranului cam la o treime din ecran peste imagine apare o linie orizontala alba subtire de 2 milimetri. Am schimbat toti electroliticii din jurul lui AN5521 dar fara nici un efect. In momentul in care am schimbat C412 3,3M/35V de pe pinul 6 pentru circa o jumatate de ora linia a disparut. La repornirea televizorului dunga orizontala a reaparut. Poate cineva sa ma ajute sa scap de acest fenomen ? Mentionez ca geometria imaginii este buna. Cu multumiri.

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

despre acest condensator vorbiti ? in schema e alta valoare acel condensator...sigur v-ati uitat bine la condensatorul vechi? atit avea 3,3uf...cind schimbati acel condensator e bine sa schimbati si dioda marcata ...verificati sa nu fi inversat locul condensatoarelor atunci cind i-ati schimbat...probabil sa fie c417? daca da atunci schimbati acel cond. cu unul nou...

Link to comment

Salut multumesc pentru raspuns C417 era cel de 3,3MF despre care vorbeam. In televizor nu a umbat pina acum nimeni pina acum. Am dezlipit si schimbat condensatorii pe rind nu i-am inversat. Initial am pus un 4,7MF(nu gaseam un 3,3MF) dar ulterior am gasit chiar 3,3MF si l-am schimbat. Condensatorul incercuit de tine de 470MF/35v a fost si el schimbat dar cu dioda nu m-am "jucat" !

Link to comment
  • 4 weeks later...

Salut ma poate ajuta cineva cu un sfat cum sa scap de acest defect ? Multumesc anticipat !

Nu ne spuneti nimic de schimbatul ANului.Am avut AN defect care facea astfel de figuri ba mai mult am avut lot de ANuri care de noi nu stingeau pe cadre.Schimbati si dioda cum a zis colegul mai sus si ANul si apoi mai vedem.
Link to comment
  • 2 weeks later...

Salut am schimbat integratul dupa ce am vazut ca nu da roade scimbarea celor 2 electrolitici C412 470MF/35v si C417 3,3MF/50v.Nu am gasit dioda ERA15-02 in varianta originala.

Link to comment

Nu functioneaza defectul persista in continuare nu stiu cu ce as putea inlocui dioda ERA15-02 pentru ca nu am gasit originalul.Dioda inca nu am inlocuit-o pentru ca nu stiu ce sa pun in loc ! dar pe instrument masoara bine.

Link to comment

Salut multumiri tuturor celor care m-au ajutat am rezolvat,intr-adrevar era "O amarata de 1N4007........" Acum totul e normal televizorul functioneaza perfect.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines