Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

despre alimentarea unui traf


Recommended Posts

cum aflu pe unde se alimenteaza un traf? traful are numerotari pe fiecare pin(in nr de 10), i-am dat curent de la priza pe pinul 9 si pe pinul 10 (avea cablurile mai groase si am crezut ca acolo se alimenteaza) si cand l-am bagat in priza a facut scanteie si l-am scos repede, nu au apucat sigurantele sa sara.Pe el scrie OTK-76 si mai are o serie 1181.Cine ma poate ajuta i-as fi recunoscator!

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Salut! Transformatorul are un singur rand de pini sau doua randuri paralele de o parte si alta a carcasei? (de regula pe o parte e primarul transformatorului si de cealalta parte secundarul)Cand nu se cunoaste infasurarea primara se masoara cu un ohmetru infasuraraile, de obicei, si se alimenteaza pe infasurarea cu cea mai mare valoare.

Link to comment

Un transformator de retea are miezul ( partea feroasa care trece prin infasurari) din tole de tabla ( tabla grosime 0.36-0.5mm). Daca miezul este din ferita ( material compact, negru, ca un carbune, nu tabla) transformatorul este pentru frecvente mari, nu pentru retea.Nu mai baga orice in priza! Nu te juca cu electricitatea, mai ales cu cea provenita de la reteaua electrica!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines