Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE ARSA


Guest diawndy

Recommended Posts

Guest diawndy

VA SALUT. AM O STATIE RUSEASCA DE 75W ARSA ,SE MERITA REPARATA? CAM CAT AR COSTA SI UNDE GASESC UN ELECTRONIST DE INCREDERE? CU RESPECT DOMNILOR

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Pai depinde ce e stricat in ea. Avand in vedere ca e o statie de 75 W, banuiesc ca nu are componente prea scumpe si ca atare pentru a inlocui orice e stricat prin ea nu cred ca necesita o suma asa mare. Acuma mai depinde si de cine iti face reparatia...cat cere pentru manopera si de cat tii tu de mult la repunerea in functiune a aparatului respectiv...adica mai precis de valoarea sentimentala.

Link to comment
Share on other sites

dupa cum zice si tessla , depinde de tine . sunt amplificatoare bune, cu electrolitici schimbati, si reglata corect suna foarte bine si are un sunet mai cald decat chinezariile de pe piata. sunt robuste si destul de greu de ars. problema e ca fiind de constructie ruseasca sunt destul de incalcite, am lucrat in vre-o 3 pana acum si prima mi-a dat ceva dureri de cap. daca tin bine minte partea de alimentare duce bine 7294. daca e prajita tare, dai afara amplificarea , pastrezi alimentare , reglaje si vumetru, bagi 2 kituri cu 7294 si ai rezolvat. daca nu bagi mai mult de 100 ron in ea merita pastrata originala. 7294 nu are nici aceasi putere si nici acelasi sunet.

Link to comment
Share on other sites

Statia se numeste LOPTA,am si eu una ,este foarte buna are si protectii pe ea.Se merita sa o repari ,este mai greu cu tranzistorii din amplificator ca nu prea se gasesc,finalii sunt KT 818 si KT819,iar circuitele din corectorul de ton UD1B se pot inlocui si cu A741,daca nu gasesti originale sau nu ai ceva mai bun.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines