Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cat de buna este schema


Recommended Posts

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Este o schema clasica de amplif audio de putere, varianta mono,fara corector de ton(medii,inalte,bass>doar puterea)si fara sursa de alimentare(trafo retea,puntea redres,filtraje).Acum ,depinde de optiunele dvs:vreti sa o constuiti,sa o cumparati,in ce scop vreti sa o utilizati si ce semnal de intrare injecrat(sursa de semnal intrare).Dati mai multe detalii,fiindca ptr. punere in functiune,mai suporta ceva completari si cheltuieli !!!...

Link to comment

De unde am luat schema scria ca R2 si R8 trebuiesc inversate ,C7 valoare mai mica cam 47p, R5 C3 scoase pentru ca creazahard rail sticking(nu stiu ce inseamna) cand amplificatorul este supraincarcat si mai scria ca poate fi alimentata la +-90 cea ce nu cred.

Link to comment

 

Inseamna ca in clipping iesirea "se lipeste" de una din tensiunile de alimentare si ramane acolo, evident cu consecinte devastatoare pentru difuzor si finali.

In primul rind!

 

De aia se prefera schemele FULL simetric complementar.

Link to comment

Detalii de realizare practica, de exemplu pozitia lui Q10 in spatiu, fata de Q12-14 ?Imperechere Q1-Q2 si restul lumii ?Numai buna de un examen la CIA partea 1.

Bine zis... :da Mda, dar totusi "se presupune" ca amatorul stie(?) ca tranzistorul Q10 se pune pe radiator, cuplat termic cu finalii...cu imperecheatul tranzistorilor, multi tranzistori sunt fake, plus ca finalul PNP e mai greu de gasit decat cel NPN, nu se stie de ce...Schema e clasica, nu pune nici o alta problema.
Link to comment

Schema prezentata de tine este preluata dupa Yamaha Pure Sound si este de buna calitate , dar daca doresti o schema excelenta poti sa te inspiri din urmatoarea................Mult succes !

Schema postata de tine e antica si inferioara celei in discutie.Schema e cu mult peste 90% din topologiile amplificatoarelor postate pe forumul asta.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines