Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie frigider


Postări Recomandate

Apropoo de nostalgici...la tara am un "Frigero" mijlociu, cumparat de parintii mei prin 1974 ( primele serii de la Gaiesti cu compresor ) in perfecta stare de functionare, fara gram de rugina ( poate pe la picioruse ), fara termostat schimbat, doar  cu o balama de la usa congelatorului rupta, usa pe care scrie: Licenta Thomson-Brand. A functionat non-stop pana prin 2009 cand l-am transferat la tara, unde vara cca. 4-3 luni functioneaza. Congelatorul, inlocuit in vara trecuta cu Liebherr-ul , Arctic de pe pe la 1980 toamna, la fel functional, dar cam zgomotos, echipat cu agregat AEG.... Deci se poate calitate si fiabilitate, dar nu mai vrem....goana dupa consum, mai repedede sau mai tarziu ne va distruge prin epuizarea resurselor si materialelor....

Dar sa revin cu intrebarea: pentru posesorii de Samsung sau LG cu inverter; este adevarat ca agregatul nu se opreste niciodata ? adica motorul isi reduce turatia la un nivel la care mentine temperatura constanta si ramane la acea turatie, crescand turatia atunci cand temp. in interior creste ( deschidere usa, introducere de alimente, etc...) . Din pdv tehnic nu prea cred...motorul are o turatie minima si max.la care lucreaza corespunzand unor puteri  minme si maxime de racire. Daca cantitatea de caldura intrata in incinta ( pereti, izolatie) in unitatea de timp, este mai mica decat cea evacuta de agregat la putere minima, acesta ar trebui sa se opreasca....

Editat de lepetir
Link spre comentariu

Eu ma intreb cat sunt de fiabile aceste frigidere cu inverter? Ca de exemplu la aparatele de aer conditionat cu inverter se spune ca partea electronica este mult mai sensibila la fluctuatii de tensiune, in comparatie cu aparatele de aer conditionat mai vechi care erau de tip on-off. La un aparat de aer conditionat este clar vizibil beneficiul oferit de tehnologia inverter (variatiile de temperatura sunt mult mai mici, consumul de curent este mai mic), dar la un frigider nu stiu daca este nevoie de asa ceva, avand in vedere ca si frigiderele normale au un consum foarte redus. Pana la urma toate aparatele electrocasnice vor fi asa sensibile ca vor avea nevoie fiecare de cate un stabilizator de tensiune pentru a nu se defecta.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Îhîm...da...cum sa nu...Jiaxipera Ltd. acolo e fabricat Liebherr)mi+a sosit azi frigiderul Liebherr comandat de black friday).CHINA, my baby boy, CHINA! Dar arata bine si pare destul de calitativ.

 

Io v-am spus ca nu are cum sa fie fabricat in Germania, era si absurd, dar domniile voastre- batman, batman. 

 

Deoarece intr-un alt topic (http://www.elforum.info/topic/116468-sfat-achizitie-combina-frigorifica/) un coleg de forum a intrebat niste detalii despre combina mea frigorifica Liebherr ce am cumparat cu aproximativ 3 ani in urma, m-am uitat exact ce model este compresorul si de unde provine. Este modelul HXK12AA care a fost fabricat de ACC Austria - fabrica a fost preluata intretimp de SECOP Austria GmbH. Stiam eu ca inainte de cumparare am verificat cu atentie compresorul, ca sa fiu sigur ca este unul de calitate si nu provine din China.

 

Nu stiu insa daca Liebherr mai nou foloseste in toate produsele vandute compresoare fabricate in China (cum a prins Spitfire), sau doar in unele produse mai ieftine (frigidere simple).

Link spre comentariu

Adica inainte de cumparare m-am uitat la informatiile de pe hartia lipita pe compresor (cu "atentie" ca sa nu am date gresite) si am cerut parerea persoanelor cu experienta in domeniu care lucreaza zilnic cu asa ceva (dezvoltare de produse noi in domeniul aparatelor frigorifice) si au avut in mana majoritatea compresoarelor existente pe piata, cunoscand bine atat punctele forte cat si punctele negative ale fiecarui producator.

 

Scuzati-mi exprimarea gresita / descrierea incompleta din postarea anterioara.  :rade:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Maria-Iulia Poenaru

Buna,mie la total no frost LG mi-a ,,crapat,,interiorul frigiderului dupa 10 luni de la achizitie. Stie cineva ce se intampla?

Bună ziua dna Gabriela,Ne confruntam cu aceeasi problema, numai ca avem magnificul frigider LG No Frost de....1 lună!!! Sunt extrem de dezamăgită....Va rog sa imi spuneti, avand in vedere ca a trecut ceva timp de la postarea dvs., daca vi l-au schimbat si daca a mai aparut problema? Multumesc!
Link spre comentariu
Vizitator Maria-Iulia Poenaru

Categoric trebuie sa fie inlocuit frigiderul de catre producator, cat timp este in garantie.

Va multumesc mult pentru raspuns! Sunt de aceeasi parere cu dvs.! Desi, sincera sa fiu, mi-as dori banii inapoi. Cine imi garanteaza ca si produsul cu care va fi inlocuit nu va pati la fel? Vorbim de un side by side destul de costsitor...petarde de lux, adica...maaare dezamagire! Nu recomand nimanui... :-(

Buna,mie la total no frost LG mi-a ,,crapat,,interiorul frigiderului dupa 10 luni de la achizitie. Stie cineva ce se intampla?

Link spre comentariu

La LG-uri se pare ca se intampla des asa ceva, probabil este un defect de material / defect de serie care la unii apare mai repede, la altii apare mai tarziu. Si pe forumuri de discutii din alte tari se discuta despre aceasta problema si despre calitatea slaba a materialelor folosite in frigiderele de la LG. Chiar si cei de la LG cunosc problema (http://www.lg.com/hk_en/support/product-help/CT20136028-1415264580423-others), ei sustin ca acest defect nu afecteaza mult produsul, dar despre faptul ca in acele zone dupa o vreme apare mucegaiul, nu se scrie nimic. In orice caz, cat timp este in garantie, producatorul are obligatia sa inlocuiasca frigiderul ori de cate ori se crapa (avand in vedere ca acest defect nu se poate repara). Nu ar fi rau daca ati putea incarca si niste poze cu crapatura.

Link spre comentariu

Sa va feriti si de Bosch-uri, ei profita de faptul ca oamenii au incredere in marca si de aceea isi permit sa vanda electrocasnice de proasta calitate la noi in estul Europei. Exceptie este la electrocasnicele Bosch care sunt "Made in Germany", care sunt destinate pietelor din vestul Europei si ce nu gasesti la noi.

 

Tot mai multi cumparatori se plang de electrocasnicele actuale, atat la noi cat si in vest, majoritatea producatorilor au redus calitatea si durata de viata, iar inlocuirea pieselor mici este in majoritatea cazurilor imposibila. Daca cineva ar deschide in Romania o fabrica de electrocasnice unde sa fabrice aparate fiabile si durabile in timp, 100% romanesti, care sa reziste zeci de ani, va dati seama cat profit ar face firma respectiva? Dar asta doar cu conditia ca aparatele respective intr-adevar sa fie bine facute si sa reziste mult in timp. Pana si in strainatate s-ar cumpara acele electrocasnice. Ar trebui sa profitam de faptul ca in Romania forta de munca este ieftina, dar niciun investor nu prea este interesat de asa ceva, toti cauta profituri mari si rapide. Sigur ca ar fi nevoie si de ceva timp pentru dezvoltarea si realizarea aparatelor respective, dar pe termen lung ar fi rentabil, avand in vedere ca aproape deloc nu mai sunt producatori care sa fabrice electrocasnice cu fiabilitate mare si durata de viata lunga.

Link spre comentariu

Tot mai multi cumparatori se plang de electrocasnicele actuale, atat la noi cat si in vest, majoritatea producatorilor au redus calitatea si durata de viata, iar inlocuirea pieselor mici este in majoritatea cazurilor imposibila.

Au o armata de ingineri care lucreaza la aspectul asta, personalizeaza pana si ultimul surub, doar ca sa nu poti umbla acolo...anumite piese sunt nedemontabile, desi ei stiu ca acele piese vor ceda printre primele. Cu cat este un brand cu nume mai greu, cu atat mai dificila va fi reparatia. Treaba e gandita strategic, sa nu depaseasca 10 ani de functionare respectivul aparat, indiferent care o fi el.

S-a dus vremea cand se lasa mostenire doua generatii la rand aparate electrocasnice. :rade:

Inca am un frigider Arctic functional (cred ca are 25 de ani) e romanesc pur sange, il pornesc o data pe an, cateva ore ...sa se mai amestece freonul...este pe post de back-up pentru frigiderul cel nou.

Romanii au facut lucruri trainice, doar ca de prin "90 incoace, noi nu mai detinem fraiele (ca natiune).

Editat de marius75
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări