Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dacia Solenza - probleme directie

Recommended Posts

Salut,Am si eu o solenza cu servodirectie,si am urmatoarea problema:cand masina este rece in special dimineata si plec cu ea,trebuie sa tin volanul catre dreapta putin ca sa mearga drept,dupa 1km volanul incepe si oscileaza stanga-dreapta singur,apoi isi revine si merge perfect normal.Se intampla rar in mers sa imi oscileze volanul stanga dreapta si in acel moment masina se plafoneaza si nu se mai tureaza dar isi revine in cateva sute de metri.Este posibil ca de la pompa asistata sa se intample astfel?Poate ingreuna ea motorul?Multumesc!

Edited by bibanu47
Editat titlu
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Pompa servo cu uzuri mari,pierderi masive pe dernaj ,nivelul mic al agentului hidraulic(ulei hidraulic)in rezervor sau s-a completat cu o alta calitate de ulei(fenomen care produce spumarea si de aici micsorarea gradului incompresibilitate a uleiului. REGULA>intotdeauna se da afara tot uleiul si se pune aceeasi calitate(TIP).Lucrarea se executa in cadrul unui SERVICE autorizat care asigura calitatea lucrarii efectuate,cu garantie si-n urma probelor de anduranta.Normele de securitate in trafic rutier pe drumuri publice>defectiuni si anomalii la sistemul de directie ,frinare atrage dupa sine sanctiuni f. grave-drastice,conform legislatiei rutiere in vigoare(R.A.R),punind in pericol viata tuturor participantilor in trafic si pietonilor...suspendarea permisului auto,certif inmatriculare,dosar penal,amenda contraventionala....etc,etc