yo9hnf Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Am si eu o mare dilema.... Am cumparat 5 mufe cu 2x5 pini...si le-am rupt pe toate. Nu ma duce capu' la ele...nu pot sa-mi dau seama cum pun un cablu panglica cu 10 fire la o astfel de mufa. Mufa arata ca cea de mai jos ; Luminati-ma si pe mine va rog....! Link to comment
Spitfire Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Presupun ca exista un cleste de sertizare specializat pt. aceasta mufa... Link to comment
adicontakt Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 pune cablul pamblica in mufa si trage-i un ciocan de cauciuc pe partea mobilaosa faca un click si o sa se capseze Link to comment
yo9hnf Posted January 6, 2011 Author Share Posted January 6, 2011 pune cablul pamblica in mufa si trage-i un ciocan de cauciuc pe partea mobilaosa faca un click si o sa se capsezeAm incercat sa apas usor mufa CU patentul (si cu mana peste), dar si IN patent...se rupe tui' mama masii. Link to comment
Guest Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Poate e mufa cu probleme,eu am folosit o menghina pentru operatiunea asta,marginile mufei se aseaza bine in falcile menghinei iar forta de strangere se poate aplica usor si progresiv pana mufarea este completa. Link to comment
CIBY2 Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Am incercat sa apas usor mufa CU patentul (si cu mana peste), dar si IN patent...se rupe tui' mama masii.Am mai folosit si eu mufe din acestea, recuperate cu tot cu cablu de la harddiskuri si de multe ori trebuia cablul scurtat.Asezi panglica pe pozitie si presezi cu varful uniei surubelnite, fiecare cablu in parte pana se taie izolatia si intra intre ghearele pinului. Dupa ce le-ai presat pe toate pui capacul mufei si tai capatul liber al cablului cu o foarfeca sau cutter. Este foarte important ca in timpul "sertizarii" sa ramana cativa centimetri de la mufa la captul liber al cablului. Link to comment
bchendran Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 cauta o panglica cu izolatia dintr-un plastic mai fin, mai moale, in care sa poata intra coltii aceia de metal mai usor. Link to comment
Stefan Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 cu patentul nu prea ai posibilitatea sa aplifi o forta uniroma si din cauza asta se rupe, vezi ce a spus IGBT 1971 si eu am rupt cateva Link to comment
ghimpe-- Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Incalzeste cu feonul un pic cablul, se mai inmoaie izolatia si se va sertiza mai usor. Link to comment
Recommended Posts