Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS pt.pompă recirculare centrală termică


Guest alexstefy

Recommended Posts

Guest alexstefy

Salut tuturorAm un UPS Mustek 400 USB,cu acumlatorul mort.Întrebarea e:dacă se poate lega un acumlator auto în locul acumlatorului propriu(acumlatorul auto e de 12v,66Ah).

Link to comment
  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Salut!Eu personal am pus un acumulator auto la un UPS si a functionat, probleme cred ca sunt la incarcarea lui fiindca curentul de incarcare este mai mic decat cel normal, eu am folosit dar am avut un redresor separat si il puneam pe el sa se incare. Dar pentru caderi de tensiune mai scurte nu cred ca o sa fie probleme. Eu am avut probleme cu UPS -ul atunci cand se oprea pompa, se deconecta automat de la retea si automat nu mai imi pornea pompa decat atunci cand reporneam UPS-ul din buton. Dupa cate am inteles cred ca el se deconecta automat cand nu avea un consumator. Vezi ca atunci cand alimentezi pompa prin UPS (cand se deconecteaza 220v) ea o sa aiba un zgomot mai ciudat fiindca el nu o sa scoata sinusoida perfecta, dar dupa cate am mai citit pe forum nu o sa fie probleme cu pompa.Marian

Link to comment

salut, nu e nici cea mai mica problema daca curentul se opreste accidental..diferenta consta in timpul mai mare de inacarcre acumnulatorului auto, o singur problema ar putea sa apara..sa nu fie necesar sinus pur pt pompa..in acest cz si ups trebuie sa scoata acest fel de tensiuine la iesire.

Link to comment

singurul lucru pe care il potzi face rau ups-ului e sai arzi partea de incarcare in cazul cand ai mers mult pe baterie si e foarte descarcata astfel ea va trage un curent mai mare de incarcare si poate sa arda etajul de incarcare al ups-ului , mai trebe si un sinus cat mai bun ,si in rest lemne sa fie cat de multe .spor la treaba

Link to comment
  • 2 weeks later...

Eu inclin sa cred ca UPS-ul are o limitare a curentului de incarcare si nu se arde. Din practica utilizarii de aparate cu alimentare de back-up pe acumulatori (la care "istetii" inlocuisera acumulatorii cu gel de 4-7Ah cu acumulatori auto umezi de 36-44Ah), pur si simplu acumulatorii erau cronic descarcati.UPS-ul pentru pompa are un alt "profil" de solicitare, in sensul ca i se cere o putere mica (35-70W, dependent si de viteza reglata, la majoritatea pompelor) dar un timp cat mai indelungat (minim 1-2 ore, depinzand de cat era de "burdusit" cu lemne cazanul). In concluzie, "UPS-ul de pompa" difera de cel uzual, el necesitand oarece modificari, mai "subtile" decat legarea a 2 sarme...Incep sa obosesc in a sfatui hoardele de diletanti care "au auzit" cate ceva si au impresia ca au devenit peste noapte electronisti: Dragi concetateni, electronica se face la facultate; se poate invata destul si in regim autodidact, dar asta nu inseamna 2-3 numere din revistele "de electronica" (intamplator,nu se mai editeaza niciuna!!!). In plus, fara indrumare veti avea lacune greu de completat!Toate cele bune!

Link to comment

Eu am adoptat o varianta mai simpla pe partea de incarcare,si anume dupa redresare am inseriat pe unul din fire un bec auto de 12v/21w si foloseam ca transformator de retea cele care alimentau becurile de la strunguri(380v~/24~/63w).Legat la 220v~ un astfel de tr.livreaza undeva la 13v~ si e perfect pentru incarcarea acumulatorilor auto,dar in timp,eu le lasam tot timpul pe acumulator in sezonul rece fara nici o problema.

Link to comment

vreau s i raspund celui care a postat mai sus: domnul meu,acumulatorul auto cand intra in regim de incarcare nu este CONSUMATOR! pur si simplu se incarca cu ,curentul care vine din ups. cu cat e mi mic cu atat e mai inelungat timpul e incarcare si punct! astea cu arderea partii electronice de incarcare e folclor. si daca am postat aici, fii sigur ca am citit mai mult de 2 reviste de electronica. PACE

Link to comment

aici aveti dreptate,timpul indelungat de incarcare ,daca ups e lucrat empiric poate afecta etajul electronic, insa eu va spun k am montat zeci de astfel de ups cu acumulator auto si merg f. bine, repet in conditiile in care reteaua cade accidental si nu cicluri incarcare descarcare repetate.

Link to comment

Pentru a fi cat mai clar:1 Da Domnule Informat, acumulatorul nu e consumator. Insa are nevoie de un curent de incarcare corelat cu capacitatea, atat pentru a se incarca in timp rezonabil, cat si ca urmare a unui randament (vai!) subunitar. Adica, altfel spus, un acumulator de 10Ah NU se va incarca in 100 de ore cu 0,1 A. Asta deoarece el sufera odata de necesitatea de a se incarca aproximativ 14 ore la curentul care corespunde la 1/10 din capacitate, pe de o parte, si mai sufera si de un fenomen de autodescarcare (motiv pentru care acumulatorii in regim stand-by "sug" un curent (e adevarat, destul de mic, insa dependent de capacitate), chiar daca nu debiteaza energie!)2 Atentie la alt aspect: acumulatorii auto, cei mai raspanditi (si atragator de ieftini!) sunt construiti pentru a debita impulsul de zeci-sute de amperi pentru pornire, si nu suporta descarcare peste MAXIM 30% din capacitatea prezentata (incercati, si dupa cateva cicluri mergeti cu el la REMAT). Asa incat va puteti pacali cu calculul ca ati "fentat" prostul ala de fabricant al UPS-ului care a pus acumulator de 7Ah la pretul unuia de 45Ah auto....3 In plus, fata de acumulatorul cu electrolitul gelificat, cel auto inca mai poate fi cu electrolit umed, care trebuie verificat si completat (desi si acumulatoarele auto sunt majoritatea fara intretinere, actualmente)Singura justificare a acestei "solutii" e ca avem deja acumulatorul - chiar daca mai "obosit", cu probleme la pornirea la frig pe automobil - si ne inhamam sa mai tragem de el.Spor la constructii!

Link to comment

domnule, eu unul am vrut sa i dau cateva inormatii omului si atat. pt aa functiona in cicluri decarcare incarcare se folosesc acumulatori deep cycle cu grad profund de descarcare insa eu unul cred k un acumulator auto se preteaza f. bine pt ce vrea dumnealui sa faca. repet inca odata ca sa fiu clar inteles: caderea accidentala a retelei. in altfel de imprejurari va dau dreptate intru totul.

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

ce parere aveti de asta?Caracteristici generaleProducator WellDescriere produs Sursa neintreruptibila pentru CENTRALE TERMICE - 500VAAsigura functionarea centralei termice in cazul unei pene de curent!Functioneaza in parametrii normali la toate centralele pe lemne, la diferite pompe, iar la centralele termice pe gaze functioneaza doar la cele la care nu este nevoie in mod obligatoriu de polaritate faza - nul.- Aceste UPS-uri WELL pot alimenta consumatori de pana la 300 W- Autonomia de functionare este intre 2 si 24 ore, in functie de capacitatea acumulatoriilor folositi si puterea consumatorului (pentru mai multe detalii vezi manualul)Putere (VA): 500Incarcare (W): 300Interfata: 1 x SchukoBaterie: Nu este inclusaInformatii suplimentare: Tehnologie SMT si designul modularControl CPUTehnologie PWM, iesire sinusoidala puraProtective la scurt circuitProtectie inteligenta de suprasarcinaInterfata LCDTimp de transfer mai scurt <5msFunctie AVR individualaIncarcare individualaProtectie completa a baterieiCurent de incarcare ajustabil

Link to comment

am montat in noiembrie una de 900w. excelente,au AVR,incara aumulatori cu pina la 20 de amperi(deci se pot folosi aumulatoare i de 200A/h).eu am pus un contacror cu 2 pozitii niste integrate si am trecut toata casa pe o miniautomatizare cu respectiva UPS.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines