Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tip afisaj LCD ?

draku

Recommended Posts

am un afisaj lcd recuperat din panoul de control al unei imprimante (canon lbp4) si as vrea sa incerc sa-l folosesc pentru niste teste.

arata cam ca acesta: http://cba.sakura.ne.jp/imagekit/kit073b2.jpg cu mentiunea ca are o mufa cu doar 10 contacte (2x5) pe lateral

pe spatele placii are un singur circuit, HD44780A00 iar alte marcaje pe placa sunt:DEC-32V0 SH4-4038 02

nu am reusit sa gasesc nimic despre el pe net (in speta, schema de conectare)

pare totusi ca este un afisor 1x16

ma poate ajuta cineva?

multumesc

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• draku

2

• bogdan_

1

• vio2007

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

multumesc. ala a fost singurul loc pe care l-am gasit si eu cu ceva referinte despre lcdcredeam ca stie cineva de pe aici mai multe

Driverul ala este foarte comun pentru asemenea afisaje. Sa aflii pinii o sa fie probabil destul de usor. Masa e cel mai probabil conectata si la rama afisajului, deci vei avea nevoie de un tester de continuitate sa verifici. Apoi cum te uiti la conector, celalalt traseu mai lat ar trebui sa fie plusul. Apoi cu datasheetul de la driver te uiti unde ajung pinii de interfata. Dupa numarul de pini din conector este in modul de 4 biti.