Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu tda 7560


Recommended Posts

As vrea sa fac un amplificator cit mai simplu cu 4 iesiri iar semnalul as vrea sa-l iau din un recever focus sau din TV.Am vazut pe net diferite integrate cum sunt TDA7560 pentru partea de amplificare ,iar pentru corector de ton LM1036. Credeti ca este buna acesta combinatie TDA7560 + LM1036?Acu 2 ani am construit un corector cu TDA1524 si mi sa parut ca are prea mult zgomot de fond,daca pun un LM1036 in locul TDA1524 obtin un zgomot de fond mai mic? TDA7560 are 4 intrari de semnal,iar corectorul are 2 iesiri de semnal, este problema daca conectez 2 cite 2 intrari ale amplificatorului la cele 2 iesiri ale corectorului? Aveti ideie ce poate acest amplificator ,chiar scoate 30W la 14,4V alimentare?Va multumesc.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

tda 7560,produs de st....., nu e altceva decat pal 007 de la pioneer,deci un ci f bun.puterea debitata poate fi de 30w la tensiunea acea dar dupa cum spune si datasheet-ul cu distorsiuni mari.despre corectorul cu tda 1524 si lm1036 nu pot sa-ti spun ca sunt ambele o apa si un pamant,nimic spectaculos,ca nu ti-a iesit tie treaba cu 1524 nu e relevant,fie ai folosit o schema gresita ,fie ai avut piese defecte/gresite,ambele merg bine dar mie mi s-au parut cam metalice,nu prea erau liniare(parere personala).semnal poti da celor 4 canale ale amplificatorului si de la o singura iesire a corectorului/preamplificator,atat timp cat le separi cu un condensator si/sau o rezistenta,deci.....tda 7560 cauta unul original,eventual recuperat de prin vre-o scula auto,e mai sigur,iar la preu mergi pe tda 1524,mie mi s-a parut mai "indulgent" in exploatare.succes!

Link to comment

Eu sunt fan LM1036. Ai putea sa le incerci pe amandoua. Pentru LM1036 recomand Cb=220nF Ct=22nF si modificarea de la pagina 8 pentru toate potentiometrele.( te scapa si de cursa moarta a potentiometrelor)Pentru TDA1524 recomand Double-pole low-pass filter for improved bass-boost de la pagina 4.Ar mai merge si marirea valorii condensatorilor din cursorul potentiometrelor la masa.( face un mic delay)Pentru ambele cazuri foloseste condensatori de buna calitate MKP. Si eu eram sceptic dar m-am convins.Toate cele bune,Mircea.

Link to comment

Cred ca ai dreptate cu componente de buna calitate,cind am facut acel corector cu tda1524 am luat piese din televizoare vechi.Am sa incerc totusi cu 1524 cu piese de buna calitate. O schema de cablaj pentru tda 7560 pe unde pot sa gasesc?Multumesc pentru raspuns.

Link to comment
  • 5 months later...

va salut,cu respect! sper ca postez unde trebuie! am un amplificator(mixer) de 2*600W,Audiopro 1216,care,in prealabil a bubuit la alimentare! asta s-a intamplat acum cativa ani! statia a fost dusa la reparat,unde a fost rezolvata partial! functioneaza foarte bine etajul final,in schimb sunt ceva probleme la partea de preamplificare,pe un canal la un moment dat trosneste si palapie beculetul de monitor! asta s-ar rezolva,problema cea mare e ca,cele 16 efecte nu mai functioneaza,si este mare nevoie de ele,macar de delay,care este foarte necesar la sonorizari,atat cu o sursa cat si cu instrumente! intrucat partea cu procesoarele de sunet este foarte ravasita(nu imi dau seama ce a avut cu ea baiatul care a intervenit),as vrea sa construiesc un montaj,care sa imi faca macar delay-ul! procesoarelor din care se compune modulul nici macar nu le gasesc vreun datasheet,nu stiu daca sunt de gasit! multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines