Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hard nerecunoscut


Guest cata2001

Recommended Posts

Guest cata2001

Am un hard Disk Western Digital 500 Caviar SE16 si nu este recunoscut de catre calculator,nici in BIOS.Placa de baza este ASUS K8N-E Deluxe.Nu pot instala un nou sistem de operare pentru ca se intrerupe instalarea si imi apare un mesaj in care scrie ca nu am driver de Hard.Am intrat si pe site-ul de la Western Digital dar tot nu sunt lamurit,de unde sa descarc un driver compatibil.Care e solutia?

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

hdd ide sau sata?daca e sata iei driveru pt sata de la producatoru placii de baza si il integrezi in xp cu programu nlite.sau instalezi xp pe un hdd ide si apoi pui driverii pt sata.sau..daca ai in bios"sata operation mode ide".daca esti sigur ca hdd-ul sata e bun atunci varianta de mai sus,altfel e cum zice skaarj,e bulit hdd-ul.in bios tre sa vezi toate hdd-urile.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Io am avut bai cu cablu' de date S-ATA de la HDD.....facea figuri si nu-mi mai reucunostea HDD.Ia scoate-l si curata bine contactele sau inlocuieste-l.Eu l-am inlocuit si doar atunci a mers si nu inteleg nici pana acum ce putea sa aiba cablu' :rade: Ai incercat in toate 4 mufe de pe MB?

Link to comment

Cablurile SATA de culoare rosie sunt de groaza, se curbeaza lamela acea de plastic de la conector, si nu mai fac contact pad-urile, apar cele mai ciudate erori...cablurile SATA de culoare portocalie, care au dublata acea lamela cu o tablita elastica, sunt mult mai fiabile, dar nu se prea gasesc, numai aia de la Gigabyte le livreaza cu placile de baza, restul producatorilor pun cabluri de culoare rosie...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines